Chevrolet Corvette Z06, lansat la Detroit. Imagini şi informaţii oficiale

Autor: Oraan Mărculescu 15 ian. 2014 Prezentări

La mai bine de un an de la lansarea celei de-a şaptea generaţii Chevrolet Corvette, americanii prezintă pe teren propriu versiunea de performanţă Corvette Z06.

Aşa cum se poate vedea în imagini, Corvette Z06 se diferenţiază vizual de Stingray-ul standard printr-un kit aero de caroserie care dispune de elemente cu design agresiv, începând cu spoilerul faţă, pragurile laterale şi terminând cu eleronul amplasat pe capota portbagajului. În premieră, structura de rezistenţă din aluminiu de care dispune Corvette Z06 va fi fabricată la fabrica General Motors de la Bowling Green.

Întâi vezi asta, după care…

Mai important, elementele caroseriei servesc şi un scop funcţional, nu doar estetic. „Practic, fiecare schimbare de la exterior trebuie să servească unui scop bine definit, pentru că bestia a avut nevoie de câte puţin din fiecare”, a declarat Tom Peters, director de design Corvette.

„Aripile adăpostesc roţi mai mari şi mai late pentru o aderenţă mai bună. Prizele de aer supradimensionate contribuie la răcirea eficientă a motorului, frânelor, transmisiei şi diferenţialului, pentru performanţe îmbunătăţite pe circuit. Iar pachetul aerodinamic exterior generează o forţă de apăsare ce favorizează stabilitate pe viraje şi la viteze superioare”.

…va trebui să te obişnuieşti cu priveliştea asta pe toată durata cursei.

Dacă până la ora lansării s-au vehiculat neoficial diverse cifre din fişa tehnică, oficialii Chevrolet au lămurit situaţia. Corvette Z06 beneficiază de un propulsor V8 de 6,2 litri cu compresor mecanic, ce dezvoltă 625 CP şi un cuplu maxim de 861 Nm. Singurul lucru pe care îl regretăm este că datele despre accelerarea de la 0 la 100 km/h şi viteza maximă nu au fost dezvăluite.

This is where the magic happens…

Performanţele enumerate mai sus pot fi gestionate la alegere, printr-o transmisie manulă cu şapte rapoarte şi Active Rev Matching sau, în premieră, cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte, ce oferă şi control manual cu ajutorul padelelor de pe volan.

Intră cine vrea, iese (viu) cine poate.

La interior, Chevrolet Corvette Z06 oferă două versiuni de scaune: GT, concentrată pe partea de confort şi Competition Sport, orientată spre o mai bună susţinere a corpului în condiţii solicitante, pe circuit. Conform Chevrolet, materialele care acoperă habitaclul sunt de înaltă calitate şi variază de la piele Nappa şi aluminiu până la fibră de carbon.

Un scurt material video de prezentare este disponibil mai jos. Vom reveni cu un scurt istoric al versiunii Corvette Z06.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide