Chevrolet Cruze hatchback

Printre cele patru premiere mondiale de la Salonul Auto de la Paris 2010 se va număra şi Chevrolet Cruze hatchback, un model ce va putea fi achiziţionat de pe pieţele din Europa chiar de la mijlocul anului 2011.

Versiunea în 5 uşi a cunoscutului model Chevrolet Cruze va fidezvăluită pentru prima dată la Salonul Auto de laParis, pe 30 septembrie. Acesta este o altă dovadăprivind intenţia mărcii Chevrolet de a oferi mai multă valoare înschimbul preţului, în cadrul principalelor segmente auto dinEuropa. Prin introducerea noului hatchback Cruze, clienţii au acumla dispoziţie un stil alternativ de caroserie pelângă sedanul tradiţional, iar Chevrolet a stabilit noi standardeprintr-un autovehicul care oferă o valoare de nivel maiînalt în comparaţie cu unii dintre concurenţii săi cu maimultă experienţă în acest segment.

Conform spuselor lui Wayne Brannon, preşedintele şi directorulgeneral al Chevrolet Europe, potenţialul de a satisface cerinţelemai multor clienţi este semnificativ. "Cruze se dovedeşte a fi oreală poveste de succes. Vindem acest model în 70 de ţăridin toată lumea şi, recent, acesta a depăşit modelul Aveo,devenind cel mai bine vândut autoturism al mărcii la nivelmondial." "Modelele hatchback joacă un rol critic pe numeroasepieţe. Întregul segment compact din Europa constă în aproximativ4,8 milioane de unităţi, care reprezintă peste un sfert dinîntreaga piaţă, iar modele hatchback reprezintă aproximativ65% din acest volum. Prin urmare, aşteptaţi-vă săobservaţi o creştere a activităţii comerciale în anumite regiuni,ceea ce va transmite mesajul că Chevrolet este acum un jucătorserios şi de top în Europa."

Chevrolet Cruze hatchback păstrează aceeaşi "postură"dinamică ca şi sedanul, dar cu o linie fluidă şiatrăgătoare a acoperişului, caracteristică pentru un coupe, şiconsolelor scurte atât în faţă cât şi în spate. Caroseria acestuiava oferi aceleaşi reacţii rapide pe şosea, fiind construită cuajutorul noului sistem de şasiu integral (BFI),completat printr-o reglare de ultimă generaţie a componentelorşasiului. Utilizarea sistemului BFI are drept rezultat niveluriînalte de stabilitate şi rezistenţă. Portbagajul are unvolum de aproape 400 de litri şi va fi disponibil cu obanchetă spate rabatabilă fracţionat 60/40.

Noul model în 5 uşi va fi pus în vânzare în toată Europala mijlocul anului 2011, iar preţurile vor fi anunţateaproape de data lansării.