Citroen C5 CrossTourer – pseudocrossover francez, pregătit pentru Geneva 2014

Francezii de la Citroen vor prezenta la Salonul Auto Geneva o versiune cu aere de crossover a breakului C5 Tourer. Detalii în continuare.

Citroen C5 CrossTourer – pseudocrossover francez, pregătit pentru Geneva 2014 Citroen C5 CrossTourer – pseudocrossover francez, pregătit pentru Geneva 2014

Citroen C5 CrossTourer e numele modelului pe care francezii de la PSA îl vor prezenta la Salonul Auto Geneva 2014, în încercarea de a readuce în atenţia publicului o maşină care a fost lansată iniţial în anul 2008. Astfel, Citroen aruncă în ring un competitor pentru Volkswagen Passat Alltrack şi Opel Insignia Country Tourer, adică un break cu look de crossover.

Pentru a transforma familistul îmbătrânit într-un model cu aspiraţii de SUV, francezii oferă sistemul de suspensie Hydractive care poate ridica garda la sol a maşinii cu 15 mm până la viteze de 70 km/h la simpla apăsare a unui buton.

Încă arată destul de bine, deşi are aproape şase ani

În acelaşi timp, Citroen C5 CrossTourer a primit un sistem de control al tracţiunii revizuit, care ar trebui să îl ajute pe şofer la rularea pe zăpadă sau noroi, precum şi câteva elemente din plastic negru la exterior. Ce nu a primit noua variantă a breakului francez e un sistem de tracţiune integrală.

Gama de motorizări rămâne neschimbată, debutul public al noului model vechi fiind programat pentru Salonul Auto Geneva 2014 din luna martie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.