Citroën DS 6WR – informaţii şi imagini oficiale cu primul crossover din gama DS

Autor: Iulian Dnistran 17 apr. 2014 Prezentări

Citroën DS 6WR este primul crossover de serie al gamei Citroën DS, ceea ce înseamnă, potrivit comunicatului oficial, că este un „nou SUV premium, care va fi dezvăluit la Salonul Auto Beijing 2014”.

Suntem de acord cu faptul că va fi prezentat la Beijing, în China, însă nu suntem prea siguri despre denumirea de SUV, din simplul motiv că nu există un sistem de tracţiune integrală, ci doar opţiunea tracţiunii pe puntea din faţă, împreună cu sistemul de management al tracţiunii denumit Grip Control.

Lipsa tracţiunii integrale nu e chiar o tragedie. Oricum, toţi clienţii acestui model vor rămâne doar pe asfalt

Designul exterior al noului model a fost inspirat de conceptul Wild Rubis, prezentat la Shanghai în 2013. Altfel spus, avem parte de o grilă a radiatorului cromată care pătrunde în interiorul blocurilor optice frontale, efect care a fost denumit de francezi drept „DS Wings”.

Oferta de motoare cuprinde două propulsoare pe benzină – un e-THP 160 şi un THP 200, ambele cuplate la o cutie de viteze automată cu şase trepte.

Scrie DS pe el, deci trebuie să fie premium! Sau…

Conform informaţiilor oficiale, Citroën DS 6WR „reprezintă următoarea etapă a dezvoltării gamei DS în China şi în întreaga lume”. Altfel spus, după lansarea iniţială pe piaţa chineză, ar trebui să vedem noul crossover francez şi pe teritoriul Bătrânului Continent.

Debutul noului model va avea loc la Salonul Auto Beijing 2014, care se desfăşoară în perioada 20-29 aprilie. Citroën DS 6WR va fi cel de-al treilea model Citroën produs în China, după DS5 şi DS5 LS.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide