Cum a fost la cea mai mare paradă de VW Beetle din România

Autor: Adrian Mihălţianu 15 mai 2013 Prezentări

 

E al zecelea an când Volkswagen Classic Club organizează o întâlnire a proprietarilor de Volkswagen Beetle – prima a avut loc în 2003, an când românii abia învăţau să respecte maşinile clasice! Împreună cu Midocar, ei au reuşit să strângă împreună aproape 90 de maşini devenite deja clasice: trei generaţii de Beetle (cinci modele diferite au fost prezente la eveniment), cel puţin două generaţii de Golf, dar şi nişte exemplare unicat de Porsche şi Karmann Ghia.

Caravana a străbătut întreg oraşul şi a ajuns apoi în curtea Midocar Vitan, unde participanţii au fost supuşi la o sumedenie de probe de îndemânare: jaloane, test de tras cu mingea la poartă din maşină, asamblatul unei părţi mecanice şi aşa mai departe. 

Am remarcat mai ales modul plin de pasiune în care îşi îngrijesc şi păstrează fanii Beetle maşinile. Multe dintre ele au fost restaurate cu grijă şi bun gust, în timp ce altele, mai fistichii, atrag privirile trecătorilor ca în prima zi. Cea mai fistichie dintre maşini a primit şi un premiu din partea ProMotor, iar altele au fost premiate de către ceilalţi parteneri ai evenimentului în funcţie de categorie – cea mai elegantă, cele mai frumoase jante, cea mai populară etc.

Una dintre vedete a fost şi singura broscuţă din ţară cu motor electric – un Beetle verde deţinut de George Cătălin Marinescu, preparat pentru a putea merge doar pe baterii. De asemenea, a venit la eveniment şi cea mai veche broscuţă din România, în perfectă stare de funcţionare, o broscuţă bej, deţinută de Mihai Apostol. Per total, zeci de maşini, care mai de care mai interesantă, care mai de care dovada unei pasiuni care nu se rezumă doar la forma sau la performanţele tehnice ale acestei maşini, ci mai degrabă ne aduce aminte de nişte timpuri ceva mai relaxate decât cele de azi.

Vă las să admiraţi broscuţele în galeria foto, dar vă pun şi o întrebare: care dintre ele v-a plăcut mai mult?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide