Extremist istoric: Bentley Continental GT3-R este inspirat din curse

”The rarest and most dynamic” Bentley Continental din istoria mărcii britanice e un adevărat monstru mecanic pe patru roţi, încercând să combine tradiţia, puterea şi luxul la un nivel nemaiîntâlnit.

Extremist istoric: Bentley Continental GT3-R este inspirat din curse Extremist istoric: Bentley Continental GT3-R este inspirat din curse

Marele coupe de lux Bentley Continental GT a demonstrat că e şi un racer capabil prin versiunea de curse Continental GT3, câştigând la Silverstone, în competiţia Blancpain Endurance Series.

Cel mai rapid, mai sportiv, mai manevrabil, mai etc Bentley Continental din istorie

Prin urmare, oficialii britanici se grăbesc să capitalizeze acest succes lansând o serie limitată la doar 300 de unităţi a versiunii de stradă: Bentley Continental GT3-R. Toate cele trei sute de maşini au doar două locuri, o echipare interioară luxoasă, cu tapiţerie Alcantara şi ornamente din fibră de carbon, în timp ce exteriorul este vopsit într-o singură nuanţă: Glacier White.

Sub capotă regăsim motorul V8 twin-turbo al modelului de curse, pe Bentley Continental GT3-R acesta dezvoltând 580 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm - valori foarte apropiate de ale top-modelului Continental GT Speed, al cărui W12 de 6,0 litri se laudă cu 616 CP şi 800 Nm.

Doar două locuri, dar ce ambianţă! Piele, fibră de carbon şi culori speciale

Ca performanţe, Bentley Continental GT3-R atinge 100 km/h în doar 3,8 secunde, ceea ce înseamnă cu 0,2 secunde mai repede decât modelul mai puternic - principala explicaţie ţine de masa mai redusă cu 100 kg decât a unui GT V8, dar şi de setările speciale ale trenului de rulare, direcţiei şi frânelor, marele coupe GT3-R promiţând o manevrabilitate şi agilitate mult mai bune.

Practic, Bentley Continental GT3-R oferă o alternativă cu pedigree în domeniul marilor coupe-uri luxoase cu tracţiune integrală şi putere de aproape 600 CP, fiind un altfel de rival pentru atletul Porsche 911 Turbo S (560 CP, 0-100 km/h în 3,1 secunde), avansatul Mercedes-Benz S 63 AMG 4MATIC Coupe (585 CP, 0-100 km/h în 3,9 secunde) sau, de ce nu, japonezul high-tech Nissan GT-R Nismo (600 CP, 0-100 km/h în doar 2,6 secunde).

Are foarte puţini rivali şi va exista în doar 300 de exemplare

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.