Facelift pentru cel mai sigur Audi: A8L Security

Autor: Adrian Mihălţianu 15 ian. 2014 Prezentări

Odată cu creşterea numărului milionarilor, dar şi pe fondul turbulenţelor cauzate de crizele economice sau politice, cererea de maşini blindate a început să crească în ultimii ani.

Cum o maşină blindată este destinată, în primul rând, clienţilor cu mulţi şi cu foarte mulţi bani (clienţii care, de obicei, îşi cumpără maşini de lux), evident că Audi nu putea să lipsească din acest joc, în care oferă versiunea blindată a limuzinei Audi A8.

Doar nu credeaţi că o limuzină blindată ar arăta bine vopsită în roz!

Însă A8 a trecut recent printr-un facelift, remarcându-se noile faruri opţionale ”Matrix LED”, precum şi o serie de îmbunătăţiri la nivelul interiorului şi al manevrabilităţii. Prin urmare, era cazul ca şi varianta blindată să intre în rând cu restul gamei.

Practic, noile faruri şi linia uşor mai convenţională a părţii frontale fac din Audi A8L Security limuzina perfectă pentru cei care nu vor să iasă în evidenţă. Mai ales dacă se optează pentru culoarea Havanna Black, care face din A8L Security o maşină foarte sobră şi cu o morgă aparte.

Vopseaua Havanna Black îi conferă lui A8L Security o morgă aparte. Oups ”morgă” ar trebui omis…

Riscul de a ajunge la morgă, însă, e mult diminuat faţă de o limuzină A8 normală. Pentru că, în primul rând, maşina poate scăpa foarte rapid de la locul vreunui atentat graţie motorizărilor de top: fie un V8 TFSI de 4,0 litri şi 435 CP, fie marele W12 de 500 CP şi cu un cuplu maxim de 625 Nm, care asigură demarajul până la 100 km/h în 7,1 secunde.

Nu, cu TDI nu vine, doar cu motoare mari pe benzină. Cum adică ”dar cât consumă”?”

Blindajul nu a fost o sarcină uşoară pentru ingineri, care au fost nevoiţi să realizeze o celulă de rezistenţă specială integrată în caroseria din aluminiu, masa maşinii crescând cu peste o tonă. Modificările, însă, fac A8L Security rezistent la majoritatea armelor de foc, precum şi la multe tipuri de explozibili şi grenade.

Cât costă cel mai sigur Audi din acest moment? Încă nu se ştie, dar, oricum, viaţa nu are preţ, mai ales când vorbim de oameni bogaţi sau de figuri politice importante.

Probabil cu banii ăştia ţi-ai putea lua liniştit un Rolls. Dar ai mai fi liniştit dacă ştii că ai duşmani feroce?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide