Ferrari GT California

Ferrari GT California este primul model de la Maranello cu hardtop retractabil - şi încă unul foarte interesant, după cum se poate vedea din noul video.

Ferrari GT CaliforniaDupă ce Ferrari GT California a fost surprins bine mascat, defilând pe străzile din peninsulă, primele poze oficiale cu viitorul model Ferrari au ajuns deja pe internet. Pentru nostalgici şi pasionaţi ai modelelor clasice italieneşti avem doar veşti bune, acest model fiind reîncarnarea modernă a originalului Ferrari 250 GT California, la modă în anii '60. Pentru a şterge patina timpului şi a se alinia la tendinţele curente, moştenirea istorică este presărata cu modernism preluat de la modelele actuale Ferrari F430 şi 599.

Din păcate, cei de la Ferrari ne dau indicii vizuale şi tehnice cu moderaţie, detalierea fiind deocamdată sub un semi-embargo. Din concisul comunicat de presă emis de constructor aflăm ca GT California aduce mai multe premiere pentru Scuderie. Prima ar fi acoperişul rigid retractabil, cu siguranţă un factor de succes şi o mare bilă albă la capitolul versatilitate. Cea de-a doua noutate înseamnă transmisia cu ambreiaj dublu şi şapte rapoarte, ce asigură o livrare mai liniară a puterii către puntea din spate. Cu cele 310 g/km de dioxid de carbon, Califorina se anunţă şi cel mai "verde" Ferrari de pe piaţă.

Sub capotă se va află propulsorul V8 de pe F430, oferind 460 de cai şi, graţie noi transmisii şi a aluminiul preponderent în componenţa caroseriei, împinge GT California până la 100 km/h în doar 4 secunde. Modelul a debutat în lumina reflectoarelor la Salonul de la Paris, dar Ferrari promite să ne ţină la curent cu ultimele noutăţi pe site-ul dedicat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.