Fiat Panda Cross merge la Geneva cu foarte multă poftă de aventură. UPDATE

Italienii de la Fiat vor prezenta la Salonul Auto Geneva 2014 o nouă versiune a citadinei Panda 4x4, denumită Cross, care ar trebui să facă maşinuţa de oraş să arate ca un adevărat SUV, chiar dacă măsoară mai puţin de patru metri lungime.

Fiat Panda Cross merge la Geneva cu foarte multă poftă de aventură. UPDATE Fiat Panda Cross merge la Geneva cu foarte multă poftă de aventură. UPDATE

Fiat Panda Cross, adică varianta de top a citadinei cu valenţe de off-roader Fiat Panda 4x4, a fost prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2014.

Italienii de la Fiat au ales să meargă pe mâna unui pachet stilistic exterior care face micuţul Panda să arate ca un adevărat SUV, sau măcar ca un copil care vrea să arate lumii că şi el e mare.

Pe lângă modificările vizuale evidente, Fiat Panda Cross a primit şi un sistem de transmisie cu funcţia „cuplu la cerere” integrată, precum şi un sistem ESP ce încorporează un diferenţial blocabil electronic. De asemenea, Panda Cross vine la pachet şi cu sistemul Terrain Control, care oferă trei moduri de rulare: auto, lock şi hill descent control (asistenţă la coborârea în pantă).

Spre deosebire de alte maşini care arată ca un SUV, Fiat Panda 4x4 chiar se descurcă pe drumuri neasfaltate

În interior, citadina italiană a fost dichisită cu tapiţerie specială, diferită de celelalte modele din gamă, şi cu toate opţiunile posibile pentru un Panda: aer condiţionat acţionat automat, Bluetooth, oglinzi acţionate electric şi volan multifuncţional.

La lansare, Fiat Panda Cross va fi disponibil cu două motoare – unul pe benzină şi unul diesel. Cel pe benzină e deja cunoscutul TwinAir de 0,9 litri ce produce 90 CP, iar dieselul e un MultiJet de 1,3 litri ce dezvoltă 80 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.