Ford Ka II – Primele poze oficiale

Autor: Oraan Mărculescu 08 oct. 2008 Prezentări

Ford Ka - interior simpaticDeşi noul Ford Ka este frate bun cu Fiat 500, utilizând aceeaşi platformă tehnică, interiorul se aseamănă foarte mult cu cel al lui Fiat Panda, maşina care stă la baza ambelor modele. Amenajarea comenzilor este similară, doar designul fiind puţin schimbat – inginerii Ford se laudă că şi calitatea materialelor este mult mai bună decât la modelul italian sau la modelul Ford Ka destinat Americii de Sud (maşină bazată, din punct de vedere tehnic, pe precedenta generaţie Fiesta).

Maşina este pregătită pentru debutul oficial la Salonul Auto Paris 2008, unde va fi făcut public şi un program inedit de personalizare, după exemplul lui Fiat 500. Ford promite că noua citadină va avea un comportament rutier foarte bun, pe de o parte datorită trenului de rulare, pe de altă parte datorită motorizărilor: 1,2 litri şi 63 CP, 1,4 litri şi 100 CP şi un diesel 1,3 MultiJet, de 75 CP. Mai târziu va apărea şi Ford Ka ST, corespondentul lui Fiat Abarth, deoarece va utiliza acelaşi motor turbo de 1,4 litri, creditat cu 150 CP.

Designul este un punct forte al masiniiNoua variantă a modelului Ford Ka va putea fi achiziţionată numai pe bază de comandă, pentru România nefiind momentan alocate unităţi. "Clienţii români vor putea cumpăra noul model Ford Ka doar prin comandă, deorece lansarea oficială pentru România nu a fost încă stabilită şi nici nu au fost alocate maşini pentru piaţa românească", au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, reprezentanţii importatorului mărcii pe piaţa românească, Romcar.

Deocamdată nu există zvonuri despre un urmaş al roadsterului Ford StreetKa, fiind mai veridică soluţia unui cabriolet cu 2+2 locuri, similar lui Fiat 500 Cabrio. Preţul de pornire pentru noul Ford Ka este estimat la 7.500 lire sterline (circa 9.500 euro).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide