Ford Ka II - Primele poze oficiale

Ford Ka a venit la Paris cu trei ediţii speciale: Digital (negru cu verde), Grand Prix (roşu cu alb) şi Tatto (cu impremiuri tribale).

Ford Ka - interior simpaticDeşi noul Ford Ka este frate bun cu Fiat 500, utilizând aceeaşi platformă tehnică, interiorul se aseamănă foarte mult cu cel al lui Fiat Panda, maşina care stă la baza ambelor modele. Amenajarea comenzilor este similară, doar designul fiind puţin schimbat - inginerii Ford se laudă că şi calitatea materialelor este mult mai bună decât la modelul italian sau la modelul Ford Ka destinat Americii de Sud (maşină bazată, din punct de vedere tehnic, pe precedenta generaţie Fiesta).

Maşina este pregătită pentru debutul oficial la Salonul Auto Paris 2008, unde va fi făcut public şi un program inedit de personalizare, după exemplul lui Fiat 500. Ford promite că noua citadină va avea un comportament rutier foarte bun, pe de o parte datorită trenului de rulare, pe de altă parte datorită motorizărilor: 1,2 litri şi 63 CP, 1,4 litri şi 100 CP şi un diesel 1,3 MultiJet, de 75 CP. Mai târziu va apărea şi Ford Ka ST, corespondentul lui Fiat Abarth, deoarece va utiliza acelaşi motor turbo de 1,4 litri, creditat cu 150 CP.

Designul este un punct forte al masiniiNoua variantă a modelului Ford Ka va putea fi achiziţionată numai pe bază de comandă, pentru România nefiind momentan alocate unităţi. "Clienţii români vor putea cumpăra noul model Ford Ka doar prin comandă, deorece lansarea oficială pentru România nu a fost încă stabilită şi nici nu au fost alocate maşini pentru piaţa românească", au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, reprezentanţii importatorului mărcii pe piaţa românească, Romcar.

Deocamdată nu există zvonuri despre un urmaş al roadsterului Ford StreetKa, fiind mai veridică soluţia unui cabriolet cu 2+2 locuri, similar lui Fiat 500 Cabrio. Preţul de pornire pentru noul Ford Ka este estimat la 7.500 lire sterline (circa 9.500 euro).

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.