Ford Ranger facelift: o faţă nouă, tehnologii noi şi motoare mai bune

Autor: Iulian Dnistran 24 mart. 2015 Prezentări

Acesta este Ford Ranger facelift. Adică un pick-up care a fost îmbunătăţit la toate capitolele, începând de la exterior şi terminând cu motorizările. De fapt, după o analiză scurtă a schimbărilor, putem spune fără griji că Ford a ales acelaşi drum ca în cazul lui Focus facelift.

Mai exact, designul exterior a fost schimbat destul de mult în partea frontală, unde farurile, grila radiatorului şi spoilerul au fost redesenate. Totodată, consola centrală a fost restilizată şi încorporează acum noul sistem de infotainment Sync 2 care pune accent pe comenzile vocale – prezent atât de Focus facelift, cât şi pe noul Mondeo, iar instrumentarul de bord a fost înnoit şi poate găzdui acum două ecrane digitale (ca la Mondeo Hybrid).

Habitaclul a avut parte de multiple îmbunătăţiri

Dar asta nu e tot, fiindcă Ranger facelift poate fi dotat şi cu sisteme ca regulatorul de viteză controlat prin radar, asistentul de păstrare a benzii de circulaţie şi, nu în ultimul rând, stop/start pentru oprirea automată a motorului. O altă noutate este sistemul de direcţie electric, care înlocuieşte direcţia hidraulică folosită până în prezent.

În ceea ce priveşte motorizările, unităţile diesel de 2,2 litri au fost modificate pentru a dezvolta mai multă putere şi au ajuns acum la 130 CP, respectiv 160 CP (faţă de 125 CP şi 155 CP), în vreme ce propulsorul diesel de 3,2 litri a primit un nou sistem de recirculare a gazelor de evacuare care ar trebui să micşoreze consumul de carburant. Valorile puterii şi cuplului au rămas neschimbate – 200 CP şi 470 Nm.

Partea frontală a fost regândită, dar spatele a rămas familiar

Pick-upul va fi disponibil atât cu tracţiune 4×2, cât şi cu sistem 4×4 cu cutie de transfer controlată electronic şi diferenţial spate blocabil electric, în vreme ce lista de transmisii include o manuală cu şase trepte şi o automată cu şase trepte. Reductorul va fi şi el prezent, iar capacitatea de tractare a rămas aceeaşi: până la 3,5 tone, în funcţie de motorizare şi cutie de viteze.

Ford Ranger facelift a fost prezentat deja la Salonul Auto Bangkok din Thailanda şi va ajunge pe piaţa din Europa la începutul lui 2016.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide