Gibbs Quadski – ATV-ul amfibiu cu motor BMW!

Autor: Oraan Mărculescu 16 oct. 2012 Prezentări

Despre cei de la Gibbs am mai vorbit şi cu altă ocazie, când ne-au uimit cu vehiculele Phibian şi Humdinga, excelente pentru intervenţii în condiţii grele (de exemplu, la inundaţii).

Acum, însă, trecem într-un registru care are mai mult legătură cu distracţia, deşi aplicaţiile utilitare rămân în continuare importante: Gibbs Quadski, care ne este prezentat drept cel mai rapid amfibian sportiv de serie.

Gibbs Quadski – ATV-ul amfibiu cu motor BMW de pe tare.ro

Este vorba despre un ATV cu valenţe offroad, având garda la sol de 23 cm, un unghi de atac de 46 de grade şi un unghi de ieşire de 26 de grade, cu o suspensie independentă dotată cu amortizoare hidraulice şi care poate atinge o viteză maximă de 45 mph (72 km/h) graţie motorului de 175 CP de pe motocicleta BWM K1300.

Însă mult mai important este că vorbim despre un ATV amfibiu, care poate merge şi pe apă. Vehiculul este dotat cu un sistem de propulsie cu jet, pe care specialiştii Gibbs l-au combinat în mod eficient cu motorul BMW, aşa încât Quadski asigură o viteză maximă pe apă foarte bună, tot de 45 mph.

În plus, roţile beneficiză de un sistem de retractare foarte complex, la o apăsare a unui buton procesul durând doar 4 secunde. De asemenea, pentru a-i asigura vehiculului o manevrabilitate cât mai bună pe apă, Quadski are partea inferioară realizată din materiale compozite, fiind proiectată pentru a asigura atât o bună aerodinamică pe uscat, cât şi un comportament hidrodinamic foarte bun în apă.

Gibbs Quadski va fi lansat mai întâi pe piaţa nord-americană din această toamnă, pentru un preţ de pornire de 40.000 USD (circa 30.700 euro), în Europa fiind preconizat să ajungă în 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide