Hyundai i-Blue Cell Concept

Hyundai dezvăluie la Salonul auto de la Frankfurt noul concept i-Blue, o maşină ce beneficiază de tehnologia fuel-cell, care va atrage atenţia sutelor de mii de persoane prezente la eveniment.

Hyundai i-Blue, modelul cu zero emisii de CO2, face furori la Salonul Auto de la Frankfurt cu design-ul său extrem de atrăgător pentru o maşină coreeană. Prin acest concept, Hyundai propune a treia generaţie a tehnologiei fuel-cell, dezvoltată de curând de Institutul de Tehnologie şi Cercetare Hyundai din Mabuk, Coreea. Spre deosebire de conceptele premergătoare, care au fost SUV-uri, Hyundai i-Blue face parte din segmentul vehiculelor crossover (CUV), având 2+2 locuri.

Cu un motor ce dezvoltă o putere de 136 CP şi care este alimentat cu hidrogen dintr-un rezervor de 115 litri, i-Blue e capabil să atingă o viteză maximă de 165 km/h. Cu un plin, autonomia depăşeşte 600 de km, având un grad de poluare zero, emisiile sale fiind, practic, vapori de apă.

În privinţa interiorului maşinii, şoferii virtuali ai noului concept vor fi entuziasmaţi de noul volan aproape identic cu cel al avioanelor. Sistemul de control de pe volan, asemănător touchpad-ului de la notebook, îi dă şoferului posibilitatea să ţină ambele mâini pe volan atunci când umblă la sistemul audio-video. Prin ecranul 3D de la nivelul capului şi sistemul de camere video full-surround din exterior, celui de la volan i se conferă o stare de comoditate şi siguranţă.

La exterior, modelul i-Blue imprumută design-ul părţii frontale de la conceptul Hyundai Genesis. Grila radiatorului şi farurile din faţă se aseamănă cu un geam de cristal, în timp ce părţii din spate i s-a conferit o imagine ce exprimă dinamism şi putere prin formele care aduc a aripi de avion.

La Salonul Auto de la Frankfurt, Hyundai mai prezintă câteva modele printre care: Veloster, un model sport-coupe care îndeplineşte toate cerinţele generaţiei Y şi modelul i-30 Crossover Wagon, o extensie a familiei i-30, îndreptat spre piaţa europeană.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.