Hyundai i-Blue Cell Concept

Autor: Dan Vache acum 15 ani Prezentări

Hyundai i-Blue, modelul cu zero emisii de CO2, face furori la Salonul Auto de la Frankfurt cu design-ul său extrem de atrăgător pentru o maşină coreeană. Prin acest concept, Hyundai propune a treia generaţie a tehnologiei fuel-cell, dezvoltată de curând de Institutul de Tehnologie şi Cercetare Hyundai din Mabuk, Coreea. Spre deosebire de conceptele premergătoare, care au fost SUV-uri, Hyundai i-Blue face parte din segmentul vehiculelor crossover (CUV), având 2+2 locuri.

Cu un motor ce dezvoltă o putere de 136 CP şi care este alimentat cu hidrogen dintr-un rezervor de 115 litri, i-Blue e capabil să atingă o viteză maximă de 165 km/h. Cu un plin, autonomia depăşeşte 600 de km, având un grad de poluare zero, emisiile sale fiind, practic, vapori de apă.

În privinţa interiorului maşinii, şoferii virtuali ai noului concept vor fi entuziasmaţi de noul volan aproape identic cu cel al avioanelor. Sistemul de control de pe volan, asemănător touchpad-ului de la notebook, îi dă şoferului posibilitatea să ţină ambele mâini pe volan atunci când umblă la sistemul audio-video. Prin ecranul 3D de la nivelul capului şi sistemul de camere video full-surround din exterior, celui de la volan i se conferă o stare de comoditate şi siguranţă.

La exterior, modelul i-Blue imprumută design-ul părţii frontale de la conceptul Hyundai Genesis. Grila radiatorului şi farurile din faţă se aseamănă cu un geam de cristal, în timp ce părţii din spate i s-a conferit o imagine ce exprimă dinamism şi putere prin formele care aduc a aripi de avion.

La Salonul Auto de la Frankfurt, Hyundai mai prezintă câteva modele printre care: Veloster, un model sport-coupe care îndeplineşte toate cerinţele generaţiei Y şi modelul i-30 Crossover Wagon, o extensie a familiei i-30, îndreptat spre piaţa europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide