IFR ASPID - supercar la categoria superuşoară

La Salonul Auto de la Londra un nou model cu performanţe uimitoare a făcut furori printre vizitatori. Este spaniol, are un nume bizar IFR ASPID şi "prinde" suta mai repede decât ai rosti Ignacio Fernandez Rodriguez.

IFR ASPID - supercar la categoria superuşoară IFR ASPID - supercar la categoria superuşoară

IFR ASPID - interior futurist, dar spartanIFR ASPID este creaţia lui Ignacio Fernandez Rodriguez - dacă nu v-aţi prins ce semnifică acronimul IFR. Această adevărată rachetă sol-sol se remarcă prin puterea de 400 CP, obţinuţă dintr-un 2.0 litri şi masa de doar 700 kg. Raportul putere greutate, îi conferă modeluli abilităţi remarcabile, putând atinge 100 km/h în doar 2,8 secunde şi 160 km/h în 5,9 secunde.

La prima vedere acesta pare concurentul perfect la Caterham, însă spre deosebire de omologul său puţin tehnologizat, spaniolul oferă soluţii digitale de ultimă oră şi posibilităţi de configurare până la cele mai mici detalii. Instrumentarul de bord clasic a fost înlăturat în favoarea ecranelor interactive tactile. De exemplu, şoferul poate configura o mulţime de parametrii cum ar fi puterea maximă, plaja de turaţii, timing-ul valvelor, balansul frânelor, garda la sol, tracţiunea şi stabilitatea.

Ignacio Fernandez Rodriguez spune despre maşina sa că este o alternativă nonconformistă la o maşină sport de lux şi nu doar o "jucărie" pentru circuit. Cu o acceleraţie fulminantă nu îi găsim însă o întrebuinţare mai bună decât muşcând asfaltul şi valsând prin ace de păr la Jerez.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.