IFR ASPID – supercar la categoria superuşoară

Autor: Cosmin Iordache 24 iul. 2008 Prezentări

IFR ASPID - interior futurist, dar spartanIFR ASPID este creaţia lui Ignacio Fernandez Rodriguez – dacă nu v-aţi prins ce semnifică acronimul IFR. Această adevărată rachetă sol-sol se remarcă prin puterea de 400 CP, obţinuţă dintr-un 2.0 litri şi masa de doar 700 kg. Raportul putere greutate, îi conferă modeluli abilităţi remarcabile, putând atinge 100 km/h în doar 2,8 secunde şi 160 km/h în 5,9 secunde.

La prima vedere acesta pare concurentul perfect la Caterham, însă spre deosebire de omologul său puţin tehnologizat, spaniolul oferă soluţii digitale de ultimă oră şi posibilităţi de configurare până la cele mai mici detalii. Instrumentarul de bord clasic a fost înlăturat în favoarea ecranelor interactive tactile. De exemplu, şoferul poate configura o mulţime de parametrii cum ar fi puterea maximă, plaja de turaţii, timing-ul valvelor, balansul frânelor, garda la sol, tracţiunea şi stabilitatea.

Ignacio Fernandez Rodriguez spune despre maşina sa că este o alternativă nonconformistă la o maşină sport de lux şi nu doar o "jucărie" pentru circuit. Cu o acceleraţie fulminantă nu îi găsim însă o întrebuinţare mai bună decât muşcând asfaltul şi valsând prin ace de păr la Jerez.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide