Kia Sportage – la Geneva 2010

Kia Sportage, crossoverul de tradiţie coreean a revenit într-o nouă întruchipare, una foarte modernă din câte vedem în imaginile şi clipurile oficiale.

Kia Sportage este unul dintre primele SUV-uri compacte apărute pe piaţă, dar a cam rămas în urmă în segementul în care o dată era pionier, având nevoie de o revenire spectaculoasă. Acest come-back se va întâmpla la Geneva şi datorită măiestriei lui Peter Schreyer poate fi numit foarte contemporan. De fapt, privit în perspectivă acest model pare o versiune 5/8 a fratelui mai mare Sorrento, ceea ce nu este deloc un lucru rău.

Fostul designer de la Audi a adaptat liniile fratelui mai mare, unui gabarit mai mic, dar căruia i-a conferit impozanţă prin proiectoarele mari şi umerii laţi. Iar pentru a mai face o paralelă cu fostul loc de muncă al lui Schreyer şi acest model adoptă în premieră găselniţa estetică - destul de banalizată însă - reprezentată de poziţiile cu LED-uri.

Tehnic acest model se va înrudi cu actualul Hyundai ix35, dar trebuie să apreciem faptul că estetic legătura ombilicală a fost ruptă şi parcă Sportage este ceva mai arătos. Deci subliniem că aceeaşi platformă va fi folosită. Gama motorizărilor pentru Europa va fi cel mai probabil compusă din două dieseluri, 1.7 litri de 115 CP, 2.0 litri de 134 CP, respectiv 184 CP, şi două unităţi pe benzină, 1.6 de 140 CP şi 2.0 de 166 CP. Lansarea s-a consemnat la Salonul de la Geneva din primăvară.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.