Kia Sportage – la Geneva 2010

Kia Sportage, crossoverul de tradiţie coreean a revenit într-o nouă întruchipare, una foarte modernă din câte vedem în imaginile şi clipurile oficiale.

Kia Sportageeste unul dintre primele SUV-uri compacte apărute pe piaţă, dar acam rămas în urmă în segementul în care o dată era pionier, avândnevoie de o revenire spectaculoasă. Acest come-back se va întâmplala Geneva şi datorită măiestriei lui Peter Schreyer poate fi numitfoarte contemporan. De fapt, privit în perspectivă acestmodel pare o versiune 5/8 a fratelui mai mare Sorrento,ceea ce nu este deloc un lucru rău.

Fostul designerde la Audi a adaptat liniile fratelui mai mare, unui gabarit maimic, dar căruia i-a conferit impozanţă prinproiectoarele mari şi umerii laţi. Iar pentru a mai face o paralelăcu fostul loc de muncă al lui Schreyer şi acest modeladoptă în premieră găselniţa estetică - destul de banalizată însă -reprezentată de poziţiile cu LED-uri.

Kia Sportage spate

Tehnic acest model se va înrudi cu actualul Hyundai ix35, dartrebuie să apreciem faptul că estetic legătura ombilicală a fostruptă şi parcă Sportage este ceva mai arătos. Deci subliniem căaceeaşi platformă va fi folosită. Gama motorizărilor pentruEuropa va fi cel mai probabil compusă din două dieseluri, 1.7 litride 115 CP, 2.0 litri de 134 CP, respectiv 184 CP, şi două unităţipe benzină, 1.6 de 140 CP şi 2.0 de 166 CP. Lansarea s-aconsemnat la Salonul de la Geneva din primăvară.