KIA Venga la Frankfurt 2009

Au apărut şi informaţiile oficiale cu privire la modelul de serie bazat pe conceptul KIA YN de la Geneva (cunoscut şi ca Nr. 3 Concept). Acesta va fi un monovolum de clasă mică şi se va numi KIA Venga.

Cu foarte puţin timp în urmă, am aflat despre noul model KIA Venga datorită britanicilor celor de la AutoExpress, însă iată că acum KIA ne oferă primele imagini şi informaţii oficiale cu privire la noul monovolum de clasă mică Venga, derivat direct din conceptul KIA YN MPV Concept, de la Salonul Auto Geneva 2009.

Maşina pe care o vom vedea la Salonul Auto Frankfurt 2009 are un aspect foarte dinamic şi tineresc, în timp ce dimensiunile deosebit de compacte (4.086 mm lungime) ascund, de fapt, un interior foarte spaţios, graţie ampatamentului de 2.615 mm şi a înălţimii de 1.600 mm.

Deocamdată, nu se ştie dacă celor două motoare (1,4 benzină de 75 CP şi 1,6 diesel de 115 CP) li se vor alătura şi alte propulsoare, dar ştim că monovolumul KIA Venga este destinat doar pieţei europene, fiind conceput şi construit pe Bătrânul Continent. Chiar şi denumirea Venga provine din spaniolă, fiind asociată cu spiritul modern al europenilor cu un stil de viaţă urban şi activ - dar şi în concordanţă cu sloganul mărcii "The Power to Surprise".

Printre dotările inedite ale lui KIA Venga se va număra sistemul foarte facil pentru rabatarea banchetei fracţionabile, care duce la o suprafaţă perfect plană, precum şi o trapă panoramică din sticlă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.