Lexus CT 200h la Geneva 2010

Primul hatchback Lexus, modelul Lexus CT 200h, care îşi va încrucişa săbiile cu Audi A3 şi BMW Seria 1, a fost expus în faţa lumii acum şi în mod oficial, după expunerea mai puţin formală.

Lexus CT 200h, mare surpriză Lexus la Geneva 2010, nu mai este deja o surpriză pentru că iniţial a fost dat de gol de o broşură în care modelul eea prezentat in toată splendoarea sa şi acum chiar Lexus îl introduce oficial, destul de succint. Derivat din conceptul LF-Ch, acest model păstrează o pare din caracterul prototipului original, dar din anumite unghiuri aduce oarecum cu Toyota Auris.

Faţă de hatchback-ul mai populist, elevatul Lexus CT200h are o lungime de 4.320 mm, fiind mai lung cu aprox. 80 mm, dar este considerabil mai scurt decât Toyota Prius (140 mm). Comparat cu principalele modele cu care va rivaliza, hatchul Lexus este ceva mai "corpulent" având o lăţime de 1.765 mm. şi o înălţime de 1.430 mm. Pentru un hatchback are un ampatament chiar considerabil, de 2.600 mm, ceea ce s-ar traduce într-un habitaclu spaţios. Portbagajul are un volum de 345 de litri fiind destul de generos pentru un model compact premium.

Interiorul este unul destul de sobru, cu detalii chiar clasice dacă le putem numi aşa, cei de la Lexus nedorind să facă un model mai feminin pentru soţiile posesorilor tipici de Lexus. Planşa de bord are un design asimetric şi este proporţionată pe două etaje, în partea superioară tronând un display LCD, iar în cea inferioară selectorul cutie de viteze şi interfaţa Lexus Remote Touch, aflată pe partea şoferului.

Pentru că vorbim de Lexus sistemul de propulsie este hibrid, vioara întâi fiind motorul 1.8 VVT-i , iar secundul un propulsor electric. Nu se specifică exact puterea, dar în broşură se menţionează că acest model va avea trei moduri de funcţionare: Eco, Normal şi Sport şi că va demonstra că şi hibrizi pot fi sportivi. Transmisia va fi una cu variaţie continuă, denumită E-CVT. O premieră pentru gama europeană Lexus este şi introducerea prima platformă FWD (cu tracţiune pe puntea faţă), din care ar putea descinde şi un SUV de dimensiuni mai mici.

Lansarea se va consemna la Geneva 2010, ocazie pentru care Lexus păstrează detaliile dinamice ale acestui model, deocamdată având sub embargo cifrele dinamice ale primului hatchback Lexus.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.