Lincoln Navigator facelift: imagini şi informaţii oficiale

După aproape opt ani de la lansare, cea de-a treia generaţie a SUV-ului american Lincoln Navigator primeşte un facelift binemeritat. Detalii, în continuare.

Lincoln Navigator facelift: imagini şi informaţii oficiale Lincoln Navigator facelift: imagini şi informaţii oficiale

Lincoln Navigator, unul dintre cele mai cunoscute SUV-uri americane, a primit un facelift. Era şi timpul, de altfel, fiindcă a treia generaţie Navigator a fost prezentată oficial tocmai în februarie 2006, astfel că SUV-ul cu şasiu de tip scară are acum aproape opt ani de viaţă.

Este o mişcare binevenită, însă s-ar putea să fie făcută în zadar, fiindcă principalul concurent al lui Lincoln Navigator este Cadillac Escalade, iar Escalade-ul tocmai a primit o generaţie nou-nouţă.

Noua parte frontală: ori o iubeşti, ori o urăşti

Facelift-ul SUV-ului construit sub aripa celor de la Ford Motor Company aduce o parte frontală complet redesenată şi un interior revizuit. Înăuntru, mamutul american primeşte acum în standard sistemul MyLincoln Touch, care e controlat prin intermediul unui display tactil cu diagonala de opt inci amplasat pe consola centrală, în vreme ce panoul de bord a primit două ecrane de 4,2 inci care acompaniază vitezometrul clasic amplasat central.

Piele şi plastic de o calitate îndoilenică. Lux, tată!

Cea mai mare schimbare este, însă, înlocuirea vechiului propulsor pe benzină V8 de 5,4 litri cu o unitate EcoBoost V6 de 3,5 litri, tot pe benzină. Noul motor produce 370 CP şi 583 Nm, ceea ce înseamnă că nu prea se ridică la nivelul V8-ului de pe noul Escalade, care se laudă cu 420 CP şi 624 Nm, dar ar trebui să fie mai economic, cel puţin teoretic.

Video:

Voi ce părere aveţi despre varianta reîmprospătată a SUV-ului Lincoln Navigator: are şanse să câştige lupta cu noul Cadillac Escalade?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.