Maşina lui George Bush

Autor: Alexandru Banu 07 mai 2007 Prezentări

Cel mai comic personaj politic AD, George W. Bush, are un merit (care, desigur, nu-i poate anula hibele): face naveta între Casa Albă şi Pentagon în habitaclul unui Cadillac DTS pe care, în numărul trecut al revistei ProMotor, noi l-am folosit ca dric. Norocul preşedintelui este că, datorită geamurilor opace, nu poate fi surprins răzbunîndu-se pe covrigeii care-i stau în gît şi poate semna liniştit ordine în legătură cu oricine şi orice.

Blindat ca-n filmele cu nave spaţiale, DTS-ul ar fi imposibil de spulberat de vreuna dintre grenadele nepoţilor lui Bin Laden şi răspunde agresiv oricărei tentative de atac inamic. În vizitele oficiale, preşedintele SUA îşi face publică imaginea ieşind cu două treimi din corp pe trapa plafonului şi poate întreţine raporturi de orice natură cu unul dintre ocupanţii celor cinci locuri disponibile. Intimitatea este asigurată de un paravan aşezat între “locatari” şi şofer, acesta din urmă fiind conectat în permanenţă la sistemele de teleocmunicaţii ale escortei prezidenţiale.

V8-ul Luxury nechează cu puterea a 270 de cai şi este extrem de… luxos, elementele ambientale armonizîndu-se într-un spectru cromatic de nuanţe natur. Atmosfera fonică este creată de un sistem premium cu nenumărate boxe, iar în CD changer încap 10 albume ale Lindei Gail Lewis sau ale lui Van Morrison (interpreţii preferaţi ai texanului). Orice altă opţiune pe care am pomeni-o ar fi de prisos, Cadillac-ul preşedintelui înglobînd absolut toate utilităţile de pe lista cu dotări ale unui exemplar de lux.

La ţară, Bush se rezumă la un tradiţional pickup Ford F250, mult mai “rudimentar” decît limuzina de serviciu. La baza raţiunilor care au dus la procurarea acestui Ford a stat transportul celor trei patrupede ale familiei, cîinii Barney şi Miss Beazley, plus un motan cu nume de balenă (Willie). Autor al unei formulări din ciclul “Iarna nu-i ca vara” – “Lumea s-a schimbat după 11 septembrie” –, Bush nu este un împătimit al vitezei şi al tete-a-queue-urilor, preferînd să conducă precaut şi fără a face derogări de la conduita preventivă, adică total invers decît fiica lui (prinsă în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide