McLaren 540C, dezvăluit: detalii şi imagini cu cel mai accesibil model al mărcii

Britanicii de la McLaren au publicat primele informaţii şi imagini cu cel de-al doilea model din gama Sports Series: 540C. Avem detalii mai jos cu fratele mai puţin puternic al lui McLaren 570S.

McLaren 540C, dezvăluit: detalii şi imagini cu cel mai accesibil model al mărcii McLaren 540C, dezvăluit: detalii şi imagini cu cel mai accesibil model al mărcii

Acesta este noul McLaren 540C, cel mai accesibil model al mărcii din Woking şi, totodată, al doilea membru al familiei Sports Series, după recent anunţatul 570S. De altfel, cele două supercaruri sunt aproape identice, fiind separate de doar câteva modificări tehnice şi vizuale.

Conform informaţiilor oficiale, noul McLaren 540C are „un pachet aerodinamic uşor revizuit” (în comparaţie cu 570S), precum şi o suspensie regândită pentru a fi mai confortabilă pentru drumurile zilnice.

Puterea, care merge către roţile din spate prin intermediul unei transmisii cu şapte trepte, este asigurată de un propulsor V8 biturbo de 3,8 litri care dezvoltă 540 CP (cu 30 CP mai puţin decât la 570S) şi 540 Nm. Acceleraţia de la zero până la 100 km/h durează doar 3,5 secunde, iar viteza maximă este de 320 km/h. Totodată, pentru că trăim în epoca ecologiei, motorul e echipat cu un sistem stop/start, lucru care ajută la obţinerea unui consum mediu teoretic de 9,2 l/100 km.

Caroseria este formată din panouri de aluminiu şi şasiul e făcut din fibră de carbon, ceea ce a dus la o greutate totală de aproximativ 1,3 tone – mai puţin cu 150 kg decât cel mai apropiat rival, spun britanicii.

Interiorul e îmbrăcat aproape complet în piele – de la cele două scaune sport şi până la bord şi feţele uşilor – şi oferă un sistem de infotainment cu ecran tactil de şapte inci, conectivitate Bluetooth şi navigaţie prin GPS.

Preţurile încep de la 126.000 de lire sterline, adică aproximativ 175.000 de euro – cu vreo 20.000 de lire mai puţin decât un McLaren 570S.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.