McLaren P1 GTR: devoratorul de circuite cu 1.000 CP! UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 10 sept. 2014 Prezentări

McLaren P1 GTR este, pe scurt, varianta de curse a nebuniei pe patru roţi numite McLaren P1. Prezentat sub formă de concept la concursul de eleganţă Pebble Beach California 2014, noul McLaren P1 GTR este (aşa cum probabil ţi-ai imaginat) urmaşul spiritual al bătrânului McLaren F1 GTR (da, a existat şi o versiune de curse a lui McLaren F1).

Pun pariu că pe aici o să iasă nişte sunete foarte dulci

Toată lumea ştie că o maşină dedicată circuitului trebuie să fie mai puternică şi mai aerodinamică decât modelul de stradă pe care îl are la bază (nu mă întreba de ce, pur şi simplu e aşa). Iar britanicii de la McLaren nu ne-au dezamăgit în această privinţă.

Cele două motoare ale unui P1 standard (V8 de 3,8 litri pe benzină şi electric) produc 903 CP. În P1 GTR, valoarea a crescut până la 1.000 CP, iar aerodinamica a fost îmbunătăţită oriunde inginerii au crezut că este necesar. De exemplu, puntea din faţă este mai lată cu 80 mm, oglinzile laterale au fost mutate de pe uşi pe stâlpii parbrizului, iar eleronul electric retractabil a fost înlocuit cu unul static, ceea ce a dus şi la o scădere a greutăţii (prin eliminarea mecanismului de acţionare a eleronului).

În stânga – bătrânul F1 GTR. În dreapta – noul P1 GTR

Englezii spun că vor termina treaba la P1 GTR în curând (acum e doar un concept), iar logica spune că ar trebui să fie gata în 2015, când se vor sărbători 20 de ani de la lansarea vechiului McLaren F1 GTR.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide