Mercedes-AMG GLE63 Coupe, dezvăluit (VIDEO). UPDATE

Noul Mercedes-AMG GLE63 Coupe intră în ringul în care, până nu demult, exista un singur jucător - BMW X6 M. Avem toate detaliile cu primul crossover sportiv cu look de coupe de la Mercedes-Benz.

Mercedes-AMG GLE63 Coupe, dezvăluit (VIDEO). UPDATE Mercedes-AMG GLE63 Coupe, dezvăluit (VIDEO). UPDATE

Mercedes-AMG GLE63 Coupe (care nu e coupe, dar aproape că arată ca unul) a fost dezvăluit oficial de marca auto germană. Şi, aşa cum probabil ştiai deja, este primul şi singurul rival adevărat al deja cunoscutului SAC (Sports Activity Coupe) BMW X6 M.

S-o luăm cu începutul. Şi e un început foarte bun, fiindcă - aşa cum ne-au obişnuit deja - cei de la AMG au o slăbiciune pentru motoarele mari şi puternice. Iar noul GLE63 nu face notă discordantă, sub capota sa aflându-se un V8 biturbo de 5,5 litri care produce 556 CP şi 700 Nm în varianta de bază şi ajunge la 584 CP şi 760 Nm în varianta GLE63 S.

Acest val de putere ajunge la toate cele patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală 4Matic care duce 60% din cuplu către puntea din spate şi 40% către puntea din faţă. Ajutat şi de cutia de viteze automată cu şapte trepte AMG Speedshift Plus, noul GLE63 S accelerează de la zero până la 100 km/h în 4,2 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic.

Din punctul de vedere al puterii, concurentul Mercedes-AMG câştigă în faţa celui de la BMW, versiunea GLE63 S având cu 9 CP şi 10 Nm mai mult decât noul X6 M. La capitolul sprint, cele două sunt egale, cu 4,2 secunde pentru 0-100 km/h.

Suspensia crossoverului sportiv primeşte sistemul AMG Ride Control cu stabilizare activă, în vremea ce direcţia e asigurată de sistemul Sports Direct-Steer.

La exterior, spoilere faţă-spate sunt mult mai agresive faţă de versiunile mai „cuminţi”, iar jantele de 22 de inci încearcă să ţină în frâu proporţiile gigantului cu pretenţii sportive.

Înăuntru, lucrurile stau la fel ca la varianta standard, cu excepţia volanului teşit şi a multitudinii de embleme AMG.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.