Mercedes-Benz A-Class - toate datele cu noul A-Class

Noul concurent al celor de la Mercedes-Benz în clasa compactă se anunţă a fi un rival de temut pentru Audi A3 şi BMW Seria 1. Până la lansarea din septembrie a modelului german în Europa ne mulţumim cu următoarele fotografii.

Noul Mercedes-Benz A-Class este a treia generaţie cu acest nume, însă versiunea prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2012 marchează o schimbare totală de optică, deoarece de acum noul A-Class intră fără menajamente în clasa compactă premium, unde va rivaliza direct cu BMW Seria 1 şi Audi A3.

Noul Mercedes A-Class va rivaliza cu BMW Seria 1 şi Audi A3

Ca aspect, noul Merceedes-Benz A-Class preia în mare parte liniile de design ale conceptului omonim de la Shanghai 2011, însă modelul de serie este vizibil mai puţin agresiv decât conceptul, în primul rând la nivelul blocurilor optice. Per ansamblu, noul A-Class are un stil tineresc, dar şi sobru, cu tuşe de dinamism interesante, maşina afişând un design specific german.

Dimensional, Mercedes-Benz A-Class are o lungime de 4,29 metri, o lăţime de 1,78 metri şi o înălţime de 1,43 metri, modelul fiind conceput pe noua platformă modulară MFA (Modular Front Architecture), ceea ce înseamnă că tracţiunea e pe roţile faţă, ceea ce promite un bun spaţiu interior.

Habitaclul continuă designul exteriorului, afişând o combinaţie interesantă între sobrietate şi spirit tineresc, liniile simple ascunzând o calitate exemplară a fabricaţiei. Stilul high-tech este asigurat de displayurile moderne, A-Class beneficiind de multe tehnologii de siguranţă şi confort de pe modelele superioare.

La nivel tehnic, noul Mercedes-Benz A-Class va oferi trei motoare pe benzină şi trei dieseluri common-rail, toate dotate standard cu sistemul ECO Start/Stop şi o cutie manuală cu 6 trepte - opţional va fi disponibilă şi una automată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj, 7G-DCT.

Mercedes A-Class are 3 versiuni pe benzină şi 3 diesel

Versiunile pe benzină sunt A180 (1,6 turbo, 122 CP), A200 (1,6 turbo, 156 CP) şi A250 (2,0 turbo, 211 CP), iar cele diesel sunt A180 CDI (1,8 litri, 109 CP, 250 Nm), A200 CDI (1,8 litri, 136 CP, 300 Nm) şi A220 CDI (2,2 litri, 170 CP, 350 Nm). În viitor este programată şi o versiune AMG, cu un motor turbo în patru cilindri care va dezvolta în jur de 300 CP.

Pentru moment, însă, AMG va oferi un program vast de personalizare a noului Mercedes-Benz A-Class, prin pachetul AMG Sport, care presupune atât accesorii aerodinamice exterioare, care fac maşina să arate mai sportiv, dar şi setări specifice ale trenului de rulare.

Preţurile noului Mercedes-Benz A-Class le vom afla doar în toamna acestui an, când noua compactă premium germană va fi lansată oficial în vânzare în Europa.

Noul Mercedes-Benz A-Class de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.