Mercedes-Benz CLA: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Iulian Dnistran 14 ian. 2013 Prezentări

După câteva imagini şi clipuri video „scăpate” pe internet, Mercedes-Benz a dezvăluit oficial noul sedan compact sportiv CLA, supranumit de unii „baby CLS” deoarece adoptă acelaşi stil ca modelul CLS, dar are dimensiuni mai reduse.

Noul Mercedes-Benz CLA este bazat pe platforma hatchback-ului A-Class şi se va situa, din punctul de vedere al preţului, între A-Class şi C-Class. Astfel, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni că modelele CLA-Class şi A-Class împart aceleaşi motoare şi au parte de suspensii şi interioare asemănătoare.

Printre echipamentele oferite pentru noul CLA se numără un acoperiş panoramic, un display de 5,8 inci amplasat pe consola centrală, sistemul „mbrace2” – care oferă servicii online, sistemul multimedia COMMAND, navigaţie prin GPS şi un sistem audio harman/kardon.

Mai mult, noul model va avea ca echipament standard sistemul Collision Prevention Assist, care, de la viteze de peste 7 km/h, poate avertiza şoferul dacă are vreun obstacol în faţă şi frânează automat când pedala de frână este apăsată câtuşi de puţin.

Mercedes-Benz CLA poate fi comandat în cinci versiuni, dintre care patru cu motor pe benzină şi una cu motor diesel. Versiunea cu motor diesel va fi CLA 220 CDI şi va avea un propulsor de 2,2 litri care dezvoltă 170 CP şi 350 Nm, în timp ce consumul mediu de carburant se situează, cel puţin teoretic, în jurul valorilor de 4,2 – 4,5 l/100 km.

Primul motor pe benzină are o capacitate de 1,6 litri şi va intra în echiparea variantelor CLA 180 şi CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition. Acest propulsor dezvoltă 122 CP şi 200 Nm şi oferă un consum mediu teoretic de 5,5 l/100 km în varianta CLA 180 şi 5 l/100 km în varianta CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition.

Al doilea motor pe benzină are tot 1,6 litri, dar dezvoltă 156 CP şi 250 Nm şi va fi echipa varianta CLA 200, în timp ce ultimul propulsor pe benzină, care va sta sub capota variantei CLA 250, are o capacitate de 2,0 litri şi dezvoltă 211 CP şi 350 Nm.

Pe lângă variantele de mai sus, Mercedes-Benz va oferi, ceva mai târziu, şi varianta de top CLA 45 AMG, care ar putea avea acelaşi motor de 2,0 litri cu 350 CP şi 450 Nm precum fratele mai mic A 45 AMG.

Potrivit Mercedes-Benz, toate maşinile vor avea ca echipament standard sistemul start/stop de oprire automată a motorului şi o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Opţional, va fi disponibilă o cutie de viteze automată cu şapte rapoarte şi ambreiaj dublu 7G-DCT. Tot opţional, noul CLA va putea fi echipat cu o nouă generaţie a sistemului de tracţiune integrală permanentă 4Matic.

Mercedes-Benz a dus noul CLA la Detroit pentru o prezentare specială care nu este, de fapt, premiera mondială a modelului. În schimb, cei de la Mercedes-Benz au ales Săptămâna Modei din Berlin pentru debutul mondial al noului CLA, eveniment care se desfăşoară în perioada 15-18 ianuarie 2013.

Video Mercedes-Benz CLA-Class:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide