Mercedes CL

Mercedes lansează o nouă generaţie a clasei CL, un coupe care combină carismaticul design exclusiv cu o tehhnologie avansată şi care dispune de motorizări puternice şi un comportament dinamic de înalt nivel.

Mercedes lansează o nouă generaţie a clasei CL, un coupe care combină carismaticul design exclusiv cu o tehhnologie avansată şi care dispune de motorizări puternice şi un comportament dinamic de înalt nivel.

Istoria modelului a început în 1952, când producătorul german a lansat legendarul 300 S coupe, o maşină pentru elita lumii, aşa cum era catalogat în presa acelor vremuri. Noul model respectă aceeaşi filozofie, oferind la un preţ ridicat, satisfacţii pe măsură. Premiera a avut loc la Salonul Auto de la Paris, unde Mercedes şi-a exprimat dorinţa de a face din acest model un best-seller, care să mărească semnificativ numărul de 178.000 de coupe-uri de lux vândute până la această nouă generaţie.

Caracteristicile familiare Mercedes sunt reinterpretate şi încorporate în designul noului model pentru a forma o combinaţie armonioasă între modern şi tradiţie. Exemple foarte clare sunt grila radiatorului şi forma montantului spate, ce aduc aminte de primele modele, precum 220 S Coupe sau 220 SE Coupe. Inexistenţa montantului central, geamurile laterale complet retractabile şi luneta panoramică sunt elemente specifice coupe-ului de lux Mercedes. Lăţimea foarte mare a noului model este amplificată de montarea farurilor de mici dimensiuni în extremităţile capotei, lăsând loc pentru grila impunătoare. Lungimea de peste cinci metri a permis designerilor să imprime un stil dinamic şi fluid, maşina creând impresia de mişcare din orice unghi este privită.

În interior, pasagerii sunt primiţi de luxul tipic mărcii germane, eleganţa interiorului regăsindu-se şi în detaliile habitaclului. Se poate alege între cinci ambianţe, în timp ce climatizarea cu patru zone de temperatură distincte este standard. DVD-player-ul şi trapa de sticlă retractabilă sunt doar câteva din dotările standard ce contribuie la o experienţă unică de condus. Scaunele sunt ventilate şi au funcţie de masaj, realizată prin intermediul a nouă pungi cu aer. Portbagajul are un volum de 490 de litri, în creştere cu 40 de litri faţă de versiunea precedentă.

Securitatea activă şi cea pasivă sunt la rang înalt, Mercedes punând mare preţ pe vieţile pasagerilor. Noul CL beneficiază de Intelligent Light System, ce face condusul noaptea mult mai sigur. Blocurile optice funcţionează în cinci moduri diferite, în funcţie de condiţiile de condus şi de vreme. Sistemul Pre-Safe a fost primul de acest gen ce recunoaşte un potenţial accident încă din faze incipiente şi ia toate măsurile pentru siguranţa pasagerilor. Astfel, în cazul unei frânări de urgenţă sau când o răsturnare este inevitabilă, sistemul mută scaunele într-o poziţie cât mai favorabilă pentru ca centurile de siguranţă şi airbagurile să acţioneze eficient.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.