Mercedes F700 Concept

Mercedes a prezentat la Salonul de la Frankfurt probabil cel mai interesant concept al mărcii în ultimii ani, care, pe lângă aspectul futurist, aduce o mare inovaţie: motorul DiesOtto.

Mercedes F700 Concept Mercedes F700 Concept
UPDATE: Primele detalii tehnice cu privire la noul propulsor au fost date publicităţii. Iar acestea sunt mai mult decât şocante. Cilindreea noului motor este de doar 1,8 litri şi dezvoltă incredibila putere de 238 CP. Cuplul maxim este de 400 Nm, graţie turbinei din dotare dar şi injecţiei directe de combustibil şi ratei de compresie variabile. Iar pentru ca totul să fie prea frumos să fie adevărat, Mercedes anunţă un consum mixt de 5,3 litri la 100 km.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Propulsorul va îmbina principiile de funcţionare a motoarelor cu aprindere prin scânteie şi a celor cu aprindere prin compresie. Rezultatul ar fi un motor cu emisii poluante reduse, asemeni unui propulsor pe benzină şi eficienţa unui diesel. Principul de funţionare este simplu: în momentul pornirii motorului şi în timpul acceleraţiilor puternice, aprinderea se realizează cu ajutorul scânteii, iar în restul situaţiilor aceasta are loc prin compresia benzinei, asemeni unui diesel.

Sistemul este asemănător cu cel prezentat recent de VW (Gasoline Compression Ignition), doar că motoarele celor de la Mercedes vor putea fi utilizate imediat, datorită faptului că utilizează benzină normală. Propulsoarele VW vor fi disponibile peste câţiva ani, deoarece vor utiliza o benzină sintetică, în stadiu de dezvoltare, declară pentru Automotive News un oficial Mercedes.

Cât despre maşină, orice comentarii sunt de prisos, imaginile vorbind de la sine.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.