Nissan Murano - nouă generaţie

La Salonul Auto de la Los Angeles, Nissan a adus a doua generaţie a SUV-ului Murano, una ce pare mai degrabă un facelift al precedentei. Pentru a vă lămuri puteţi vedea primele clipuri video.

Japonezii de la Nissan îşi pun mari speranţe în noul model, care este văzut, cel puţin de către oficialii mărcii, ca unul total nou ce impune noi standarde în clasa sa.

Noua generaţie nu se depărtează de la filosofia actualului model, mizând pe un look foarte feminin. Proporţiile au rămas aceleaşi, maşina părând mai degrabă o versiune facelift. Totuşi, modificările estetice se văd atât în partea frontală, unde farurile şi grila au o formă evoluată, cât mai ales în spate, unde stopurile şi profilarea hayonului sunt total diferite. Din lateral se poate observa cu uşurinţă adoptarea unui stil mai musculos, prin evidenţierea bosajelor roţilor şi a muchiei mediane dar şi un set de jante de 18 inch care în versiunile mai scumpe ajung până la 20.

În interior pasagerii vor fi întâmpinaţi de un sistem de climatizare optimizat, o sonorizare semnată BOSE, o multitudine de posibilităţi de conectare a dispozitivelor electronice dar şi de un plafon panoramic. Portbagajul ofera un acces facil, o buna compartimentare şi poate fi curăţat foarte uşor.

În ceea ce priveşte partea tehnică, noul Murano beneficiază de noua platformă apărută pe Altima, îmbunătăţită şi adaptată pentru cerinţele unui SUV. Acesta are o suspensie independentă la toate roţile şi transmisie standard la roţile din faţă, opţional putându-se opta pentru una la toate cele patru roţi. Motorul V6 de 3,5 litri a fost revizuit, dezvoltă 265 CP şi este cuplat la o a doua generaţie a cutiei de viteze cu transmisie continuă Xtronic CVT.

Sistemul de direcţie a fost preluat de la 350Z pentru o manevrabilitate fermă, ce inspiră incredere. Frănarea este asigurată de 4 discuri ventiale asistate de ABS, EBD şi BA iar de siguranţa pasagerilor din interior se ocupă cele şase airbaguri standard. Vânzarile în America vor începe din ianuarie anul viitor.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.