Nissan Rogue

Autor: Silviu Draganescu 08 ian. 2007 Prezentări

Frate geamăn, la nivelul platformei tehnice, cu Qashqai din Europa şi Dualis din Japonia, noul model se lansează la Salonul Auto de la Detroit pentru a acapara şoselele americane. Creaţia inginerilor japonezi, în ţara cărora va fi asamblat, Rogue pătrunde pe o piaţă dominată de nume grele, dar familiare: Honda CR-V şi Toyota RAV4.

Comparativ cu versiunea europeană, noul model este puţin modificat, un ochi avizat putând percepe noile spoilere adaptate şoselelor de pe continentul american, orice vizită în off road serios fiind complet uitată. Asta pentru că în SUA drumul de acasă până la Mall este lipsit de gropi. Fiind unul din cele mai mici SUV-uri, Rogue se pretează mamelor ce doresc o senzaţie de siguranţă crescută atunci când îşi fac cumpărăturile sau îşi duc copiii la şcoală.

Revenind la aspectul exterior, partea frontală iese în evidenţă prin imensa siglă cromată Nissan, ce tronează pe un spoiler complet vopsit, gata pregătit pentru evidenţierea micilor atingeri din parcări. Nu lipsesc suporturile pentru portbagajul exterior, mici şi alungite pentru o integrare cât mai bună în aspectul fluid al designului lateral. Cârcotaşii vor putea imediat găsi o asemănare oarecare cu Sante Fe, însă nu este mai puţin adevărat că sursa de inspiraţie este în propria curte: Murano. În ceea ce priveşte exteriorul, mai merită menţionate geamurile laterale fumurii şi plafonul din sticlă, detalii necesare pentru lupta aprigă dintre micile SUV-uri.

Interiorul se anunţă a fi de un înalt nivel calitativ, în două culori, cu inserţii de imitaţie de aluminiu, pentru o tuşă discretă de bling bling. Evident, vor exista şi deja clasicele scaune încălzite, volan şi măciulie schimbător viteze din piele, însă viitorii clienţi vor putea beneficia şi de opţiuni mai moderne, cum ar fi CD-playerul cu mp3 BOSE cu şapte boxe sau Bluetooth pentru telefonul mobil. O dată intraţi în maşină, pasagerii se pot bucura de o modularitate satisfăcătoare: bancheta spate este rabatabilă şi fracţionabilă, pe consola centrală există suporturi pentru băuturi, iar, în caz de consumatori electrici, se poate utiliza şi o priză de 12V.

Rogue este construit pe platforma C a concernului Nissan, aceeaşi folosită şi de Sentra, cu suspensii independente la ambele punţi. Noul model este pus în mişcare de un motor de 2,5 litri, patru cilindri în linie, care transmite cei 170 CP prin intermediul unei cutii automate CVT. Frânarea este asigurată de discuri la toate roţile, iar jantele sunt de cel puţin 16”. Sistemele ABS, ESP şi EBD sunt standard şi contribuie la securitatea pasagerilor alături de bateria de airbaguri. Transmisia este asigurată de roţile faţă, însă opţional se poate comanda şi una integrală. Noul model va fi disponibil în două variante, S şi SL, şi îşi va începe vânzările din acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide