Noua Toyota Aygo pune un accent mare pe personalizare şi individualizare

Autor: Oraan Mărculescu 04 mart. 2014 Prezentări

Trio-ul de modele de clasă mini Citroen-Peugeot-Toyota este complet, odată cu lansarea noii Toyota Aygo la Salonul Auto Geneva 2014, alături de Citroen C1 şi Peugeot 108.

Emanciparea Toyota pare şi mai mare în cazul acestei citadine, care, la salonul elveţian, se prezintă într-un format neaşteptat, de parcă vorbim de maşina pentru cumpărăturile zilnice dedicată eroilor de benzi desenate X-Men.

Pentru că tinerii cu siguranţă la acele personaje se vor gândi prima dată când vor vedea partea frontală ”brăzdată” de un X stilizat. E o idee binevenită, J-Playfull, care scoate Aygo din anonimatul primei generaţii şi propulsează citadina japoneză ca imagine în rândul unui public mai pretenţios.

Daţi-vă la o parte, Storm şi Wolverine merg la piaţă!

În acelaşi timp, Aygo se diferenţiază foarte clar de verii Citroen C1 şi Peugeot 108, cu care împarte platforma tehnică şi o parte din elementele caroseriei (cum ar fi portierele faţă sau parbrizul). Un număr de 10 elemente ale caroseriei pot fi schimbate cu unele de altă culoare, pentru a-i permite proprietarului să-şi particularizeze maşina într-un mod cât mai accesibil – Aygo rămânând o maşină de oraş care se doreşte ieftină.

Habitaclul lui Aygo pare un smartphone cu volan…

Interiorul este dominat de sistemul multimedia botezat x-touch, cu un display de 7 inci şi conectare online MirrorLink. În rest, mizează pe simplitate, nu doar din raţiuni de costuri cât mai scăzute, ci şi pentru a oferi un spaţiu interior cât mai mare dată fiind lungimea de 3,5 metri (ampatamentul a rămas acelaşi, dar noua Aygo e mai spaţioasă).

Ca motorizare, noua Toyota Aygo se bazează pe serviciile unui nepretenţios VVT-i de 1,0 litri, în trei cilindri, care se laudă cu un consum foarte scăzut. În mod ciudat, noua Aygo va fi oferită şi cu trei uşi, deşi varianta de caroserie în 5 uşi arată aproape ca un coupe urban.

Ai goni cu aşa ceva prin oraş? Sau e un joc de cuvinte nepotrivit?…

Preţurile şi dotările noii Toyota Aygo pentru România le vom afla în primăvara acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide