Noul Chrysler 200, urmaşul lui Sebring

Nu este o surpriză că berlina de clasă medie Chrysler Sebring va fi înlocuită cu o nouă generaţie cu un nou nume, Chrysler 200 apărând deja la Salonul Auto Detroit 2009.

Teaser Chrysler 200LaSalonul Auto Detroit2009, americanii au prezentat conceptul unei berlinemai mici decât Chrysler 300S, denumită 200C EV şi propulsată, bineînţeles, de osoluţie electrică.

Iată că modelul de serie este pregătit să apară pe piaţă, laaproape doi ani după concept. Pentru început, americaniitatonează terenul cu nişte imagini teaser: grilă, far şistop. Deşi detalii foarte mici, acestea sunt suficientepentru a ne da încredere că urmaşul lui Sebring va putea face faţăexigenţelor noului deceniu.

Noul Chrysler 200 va avea o formă destul derotunjită, încercând să păstreze în mare liniileconceptului de anul trecut de la Detroit 2009, unde a primitaprecieri facvorabile, atât din partea publicului, cât şi a preseide specialitate.

Totuşi, apare o întrebare legată de termenul "nou" - generaţiaactuală Chrysper Sebring a fost lansată pe piaţă doar în 2007,deci... se pare că vom avea de a face, de fapt, cu unfacelift de mare anvergură. O schimbare impusă, cel maiprobabil, de noul parteneriat Fiat-Chrysler, prin care marca americană vadeveni ambasadorul de lux al noului grup italo-american.

Cel puţin în America de Nord, noul Chrysler 200 vabeneficia de două motoare pe benzină: un 2,4 litri de 4cilindri, disponibil cu o cutie de viteze automată cu 4 trepte saucu una automată mai modernă, cu 6 trepte; versiunea de top va fi unV6 de 283 CP, dotat cu o cutie automată cu 6 trepte.

Chrysler 200 - doar facelift?ÎnEuropa, nu există deocamdată detalii despre motorizările care vorfi oferite, dar e destul de clar că maşina va fi dotată cumotorizările diesel de top ale grupului Fiat - de exemplu,noul 2.0 JTDm de 170 CP, de pe Alfa Romeo 159, sau chiar 1,9 Multijet Twin Turbo, de 190 CP,de pe Lancia Delta. În ce prieşte motoarele pe benzină, probabil seva apela la propulsoarele turbo, din raţiuni de economie şi emisiiCO2 mai scăzute.

Noul Chrysler 200 va mai beneficia de modificări substanţiale înce priveşte suspensiile, acestea căpătând o nouă geometrieşi alte bare stabilizatoare, iar direcţia va fiîmbunătăţită. Un mare plus se pare că se va înregistra la capitolulcalitatea interiorului, unde ne aşteaptă atât materiale mult maibune, cât şi un design schimbat.