Noul Chrysler 200, urmaşul lui Sebring

Nu este o surpriză că berlina de clasă medie Chrysler Sebring va fi înlocuită cu o nouă generaţie cu un nou nume, Chrysler 200 apărând deja la Salonul Auto Detroit 2009.

Teaser Chrysler 200La Salonul Auto Detroit 2009, americanii au prezentat conceptul unei berline mai mici decât Chrysler 300S, denumită 200C EV şi propulsată, bineînţeles, de o soluţie electrică.

Iată că modelul de serie este pregătit să apară pe piaţă, la aproape doi ani după concept. Pentru început, americanii tatonează terenul cu nişte imagini teaser: grilă, far şi stop. Deşi detalii foarte mici, acestea sunt suficiente pentru a ne da încredere că urmaşul lui Sebring va putea face faţă exigenţelor noului deceniu.

Noul Chrysler 200 va avea o formă destul de rotunjită, încercând să păstreze în mare liniile conceptului de anul trecut de la Detroit 2009, unde a primit aprecieri facvorabile, atât din partea publicului, cât şi a presei de specialitate.

Totuşi, apare o întrebare legată de termenul "nou" - generaţia actuală Chrysper Sebring a fost lansată pe piaţă doar în 2007, deci... se pare că vom avea de a face, de fapt, cu un facelift de mare anvergură. O schimbare impusă, cel mai probabil, de noul parteneriat Fiat-Chrysler, prin care marca americană va deveni ambasadorul de lux al noului grup italo-american.

Cel puţin în America de Nord, noul Chrysler 200 va beneficia de două motoare pe benzină: un 2,4 litri de 4 cilindri, disponibil cu o cutie de viteze automată cu 4 trepte sau cu una automată mai modernă, cu 6 trepte; versiunea de top va fi un V6 de 283 CP, dotat cu o cutie automată cu 6 trepte.

Chrysler 200 - doar facelift?În Europa, nu există deocamdată detalii despre motorizările care vor fi oferite, dar e destul de clar că maşina va fi dotată cu motorizările diesel de top ale grupului Fiat - de exemplu, noul 2.0 JTDm de 170 CP, de pe Alfa Romeo 159, sau chiar 1,9 Multijet Twin Turbo, de 190 CP, de pe Lancia Delta. În ce prieşte motoarele pe benzină, probabil se va apela la propulsoarele turbo, din raţiuni de economie şi emisii CO2 mai scăzute.

Noul Chrysler 200 va mai beneficia de modificări substanţiale în ce priveşte suspensiile, acestea căpătând o nouă geometrie şi alte bare stabilizatoare, iar direcţia va fi îmbunătăţită. Un mare plus se pare că se va înregistra la capitolul calitatea interiorului, unde ne aşteaptă atât materiale mult mai bune, cât şi un design schimbat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.