Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake: imagini şi informaţii oficiale. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 25 nov. 2014 Prezentări

Acesta e noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, adică un fel de variantă break a sedanului compact cu forme de coupe CLA-Class. Sigur, pentru cei dintre voi care vă lăudaţi că aveţi o memorie de elefant, noul CLA Shooting Brake nu e chiar atât de nou, fiindcă ştiaţi deja cum va arăta noul break compact al nemţilor de la Mercedes-Benz încă din luna iunie a acestui an.

Dar nu mai contează asta acum, fiindcă avem informaţii şi poze oficiale.

Şi arată la fel de bine ca oricând

Marca auto din Stuttgart se laudă că a inventat, iarăşi, o nouă clasă de modele, spunând despre CLA Shooting Brake că îmbină perfect emoţia unui coupe cu inteligenţa unui shooting brake (orice ar însemna asta). Oricum ar fi, e clar că noua variantă de caroserie oferă un plus de spaţiu faţă de fratele cu fund subtil.

Mai exact, pasagerii banchetei din spate au parte de patru centimetri în plus pentru cap, iar portbagajul oferă un volum de încărcare între 495 şi 1.354 de litri (cu 25 de litri mai mult decât la un CLA clasic).

De exemplu, ai putea să cari un stâlp dacă rabatezi bancheta

Nu trebuie uitat, totuşi, că la baza CLA-ului stă noua generaţie a compactei A-Class, aşa că interiorul celor trei modele (A-Class, CLA-Class şi CLA Shooting Brake) sunt cât se poate de asemănătoare când vine vorba despre componente şi elemente de design.

Astfel, ai parte de binecunoscuta pseudotabletă plutitoare (fără ecran tactil) montată pe consola centrală şi de toate celelalte bunătăţi regăsite şi la fraţii de platformă – de la materialele de bună calitate şi până la cadranele de bord despărţite de ecranul color.

Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake va fi disponibil cu o selecţie de şase propulsoare, dintre care două diesel şi patru pe benzină. Totodată, clienţii vor putea opta pentru o cutie de viteze manuală sau una automată, precum şi pentru un sistem de tracţiune faţă sau tracţiune integrală.

Cele două motoare diesel au o capacitate cilindrică de 2.143 cmc şi dezvoltă 136 CP, respectiv 177 CP. La partea de propulsoare pe benzină, gama începe cu CLA 180 (1,6 litri cu 122 CP) şi continuă cu CLA 200 (1,6 litri cu 156 CP) şi CLA 250 (2,0 litri cu 211 CP). Vârful de gamă e reprezentat de versiunea CLA 45 AMG Shooting Brake, care vine cu un motor pe benzină de 2,0 litri ce produce 360 CP şi 450 Nm, suficient pentru ca acceleraţia de la zero până la 100 km/h să dureze doar 4,7 secunde.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake va putea fi comandat din luna ianuarie 2015, iar livrările vor începe în martie 2015.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide