Noul Range Rover Sport: imagini şi informaţii oficiale. VIDEO

Englezii de la Land Rover au prezentat la Salonul Auto New York 2013 noul Range Rover Sport. A doua generaţie a modelului este bazată pe noul Range Rover şi este descrisă ca fiind „cel mai rapid şi cel mai agil Land Rover din istorie”.

A doua generaţie a modelului Range Rover Sport şi-a făcut debutul la Salonul Auto New York 2013, după câteva teasere şi imagini „scăpate” pe internet. Bazat pe cea de-a patra generaţie a modelului Range Rover, noul Range Rover Sport e descris ca fiind „cel mai rapid şi cel mai agil Land Rover din istorie” de către oficialii companiei britanice.

Cel mai important lucru de ştiut despre noul SUV este că s-a renunţat la soluţia unei caroserii din oţel montate pe un şasiu de tip scară şi s-a adoptat construcţia unei caroserii autoportante din aluminiu, ceea ce a însemnat o reducere a greutăţii cu 420 kg faţă de generaţia precedentă.

Mai mult, noul Sport e mai lung cu 62 mm şi are un ampatament mai mare cu 178 mm faţă de prima generaţie, dimensiuni care au dus la îmbunătăţirea spaţiului interior şi au permis montarea unui al treilea rând de scaune, în portbagaj. Simplu spus, noul Range Rover Sport poate găzdui, la nevoie, şapte persoane.

Cei de la Land Rover spun că deşi noul Sport are la bază cea de-a patra generaţie a modelului Range Rover, 75% dintre piesele folosite sunt diferite.

Sub caroseria care are parte de un design ce combină stilurile de pe Range Rover şi Range Rover Evoque găsim suspensie independentă pentru ambele punţi şi a cincea generaţie a sistemului pneumatic de reglare a gărzii la sol.

A doua generaţie Range Rover Sport este echipată cu un nou sistem de direcţie electromecanică şi poate fi dotată cu unul dintre cele două sisteme de tracţiune integrală permanentă disponibile. Primul sistem vine cu un reductor cu două trepte de viteză, o distribuire 50/50 a cuplului motor între cele două punţi şi posibilitatea de blocare totală a diferenţialelor.

Al doilea sistem e mai simplu şi oferă un reductor cu o singură treaptă şi un diferenţial Torsen.

În Europa, Range Rover Sport va fi pus în vânzare cu o selecţie de două motoare, printre care un propulsor V8 pe benzină de 5,0 litri care dezvoltă 503 CP şi un diesel de 3,0 litri care produce 288 CP. În 2014, oferta de motoare va fi extinsă cu alte două unităţi diesel, precum şi cu un sistem hibrid diesel-electric. Indiferent de motorizare, cutia de viteze oferită este una automată cu opt trepte, controlată electronic.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.