Oficial: Acesta este Renault Mégane RS 275 Trophy

Neoficial, maşina este denumită Mégane-ul-care-a-venit-pe-lume-pentru-a-căsăpi-pe-Seat-Leon-Cupra şi are ca scop stabilirea de noi recorduri. Să vedem cum s-a pregătit pentru asta...

Oficial: Acesta este Renault Mégane RS 275 Trophy Oficial: Acesta este Renault Mégane RS 275 Trophy

Francezii s-au pus pe treabă şi au modificat şi mai mult Mégane-ul actual, cu un singur scop în minte: să recucerească titlul de „cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nürburgring”, un titlu pe care SEAT León Cupra l-a furat de sub nasul francezului. 

După cum din denumire v-aţi dat seama, una dintre modificări a fost creşterea puterii la 275 CP. Cuplul motor a crescut şi el la 360 Nm, iar evacuarea Akrapovici, din titan, se asigură că tropăitul cailor-putere se va auzi şi mai bine. Şi că Mégane va fi uuun pic mai uşor. Maşina stă, ca şi până acum, pe şasiul Cup; şi dispune de suspensii reglabine manual. 

Citeşte şi despre „ziua nebună” cu Mégane RS, Clio RS şi Laguna Coupé 

Nouă ne-a plăcut mult culoarea. De fapt, efectul cromatic dintre negru şi galben. Negru şi galben înseamnă, în multe sisteme, pericol, iar acest Mégane RS aşa şi vrea să fie văzut. Tot ce mai rămâne de făcut este să se prezinte pe Nürburgring şi să bată timpul de 7:05.84 stabilit de rivalul neamţ spaniol León. 

Va reuşi să recâştige statutul de cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nürburgring?

Având în vedere că „revanşa este una oficială” (botezată #UNDER8) şi cât se poate de transparentă, ne îndoim că există vreun aspect lăsat la voia întâmplării. Pentru a afla, însă, va trebui să avem răbdare până pe 16 iunie.  

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.