Opel Adam S îl provoacă la luptă pe italianul Fiat 500 Abarth

Cea mai puternică versiune de până acum a citadinei germane Opel Adam a debutat la Salonul Auto Geneva 2014. Denumit Opel Adam S, micuţul neamţ vrea să se ia la harţă cu italianul Fiat 500 Abarth. Şi are cu ce.

Opel Adam S îl provoacă la luptă pe italianul Fiat 500 Abarth Opel Adam S îl provoacă la luptă pe italianul Fiat 500 Abarth

Opel Adam S, adică cea mai puternică versiune a citadinei germane Opel Adam, a debutat la Salonul Auto Geneva 2014 cu gânduri măreţe – să câştige lupta cu italianul pus pe şotii Fiat 500 Abarth.

Echipat cu un motor turbo pe benzină de 1,4 litri ce dezvoltă 150 CP şi 220 Nm, neamţul are cu ce să se laude. Toată puterea merge către roţile din faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase trepte.

I se zice „racheta de buzunar din Rüsselsheim

Mai mult, pachetul include şi frâne împrumutate de la divizia OPC, cu discuri de 16 inci pe faţă şi 15 inci pe spate, un şasiu gândit pentru sportivitate, o direcţie mai rapidă (era şi timpul!) şi câteva soluţii de scădere a greutăţii.

În comparaţie, Fiat 500 Abarth vine tot cu un motor pe benzină de 1,4 litri, însă produce doar 135 CP şi 206 Nm. Sigur, există şi opţiunea Essesse, care urcă puterea până la 160 CP, dar asta nu înseamnă că Opel Adam S se face de ruşine.

Mmm, groovy, baby!

La exterior, germanul primeşte jante de 18 inci şi o „fustă” micuţă sub bara de protecţie faţă, în vreme ce interiorul vine cu scaune sport Recaro îmbrăcate în piele.

Una peste alta, se anunţă un an interesant în categoria maşinilor de oraş sportive.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.