Porsche 911 Targa debutează la Detroit "în dulcele stil clasic". UPDATE

Porsche 911 Targa primeşte în cadrul Salonului Auto de la Detroit două versiuni care răscolesc amintiri printre pasionaţii nostalgici ai mărcii. Este vorba despre 911 Targa 4 şi 911 Targa 4S.

Porsche 911 Targa debutează la Detroit "în dulcele stil clasic". UPDATE Porsche 911 Targa debutează la Detroit "în dulcele stil clasic". UPDATE

În 1965, Porsche lansa modelul Targa (targa = placă, în italiană) a cărui denumire a fost grefată de la Targa Florio, competiţie de curse de anduranţă organizată în zonele muntoase din Sicilia, în vecinătatea oraşului Palermo.

Hmm...e decapotabilă, dar nu prea.

Elementul distinct îl reprezenta bara metalică prin care erau înlocuiţi montanţii centrali, trăsătură pe care Targa o păstreză în continuare, adaptată însă de inginieri la tehnologia modernă.

Aşadar, Targa reprezintă soluţia de mijloc pentru clienţii indecişi între un 911 cabrio şi un 911 coupé. În ceea ce priveşte versiunea Targa 4, clienţii beneficiază de 350 CP oferiţi de motorul boxer de 3,4 l ce poate fi cuplat opţional cu transmisia automată PDK cu dublu ambreiaj şi pachetul Sport Chrono. În această configuraţie, Targa 4 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde şi atinge o viteză maximă de 280 km/h.

Hai curaj, vântul n-o să vă strice freza!

Pentru cei mai pretenţioşi, Porsche oferă versiunea Targa 4S, echipată cu un motor boxer de 3,8 l ce oferă 400 CP. Echipată cu transmisia cu dublu ambreiaj PDK şi pachetul Sport Chrono, Targa 4S acoperă plaja 0-100 km/h în 4,2 secunde, sprintul putând continua până la 295 km/h.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.