Porsche Boxster Spyder la Los Angeles

Deşi e cel mai uşor model din gama Porsche, iar acoperişul poate fi folosit doar în caz de urgenţă, noul Porsche Boxster Spyder nu este o maşină de criză, ci una puristă, dedicată adevăraţilor fani Porsche.

Familia de modele mici Porsche se îmbogăţeşte cu încă un membru: Porsche Boxster Spyder se va alătura lui Boxster şi Cayman, urmând a fi o propunere pentru fanii maşinilor Porsche de altă dată. Premiera mondială a noului model va avea loc în decembrie, pe tărâm american, la Salonul Auto Los Angeles 2009.

Faţă de un Boxster normal, Boxster Spyder poate fi recunoscut imediat datorită "cocoaşelor" din spatele tetierelor, care, pe lângă rolul aerodinamic, ascund şi un mic soft-top, care poate fi folosit în situaţii de urgenţă. De asemenea, detaliile au fost simplificate - s-a renunţat la semnalizatoarele din spoiler, fantele din spate sunt modificate, iar jantele sunt racing.

Porsche Boxster Spyder este Boxsterul purist, masa maşinii cifrându-se la doar 1.275 kg, cu 80 kg mai puţin decât Boxster S. Motorul de 3,4 litri este preluat tot de la Boxster S, însă dezvoltă cu 10 CP mai mult sub capota lui Boxster Spyder, având 320 CP. Transmisia este una cu dublu ambreiaj, PDK, iar sistemul Sports Chrono Package este standard.

Performanţele se anunţă foarte bune: 0-100 km/h în doar 4,8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 265 km/h - şi asta fără acoperiş! Fanii mării vor remarca o anumită asemănare cu supercarul Porsche Carrera GT...

Lansarea pe piaţă este prevăzută pentru începutul lui 2010, preţul de pornire de 50.000 euro incluzând, în unele ţări, şi un curs demonstrativ de pilotaj pe circuite de curse.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.