Poze spion cu noul Opel Astra GTC

Versiunea în două uşi a lui Opel Astra încă nu se ştie exact dacă va purta aceeaşi denumire GTC. Dar, dacă ne uităm în cele mai clare imagini spion de până acum, e clar că va fi un hatch tineresc foarte reuşit. Oare mai reuşit decât VW Scirocco?

Poze spion cu noul Opel Astra GTC Poze spion cu noul Opel Astra GTC

După Calibra a urmat, la o distanţă destul de mare, Opel Astra Coupe, desenat de Bertone. Cele două modele au avut însă un urmaş neaşteptat: Opel Astra GTC, un hatch în trei uşi care a făcut furori prin designul său reuşit şi tineresc.

Era normal ca noua generaţie Opel Astra să continue tradiţia, aşa încât vom avea în curând parte de un nou Astra GTC (denumirea nu este deocamdată confirmată, existând posibilitatea ca noua versiune Astra să fie denumită Sport Coupe).

Cei de la Autoexpress au intrat în posesia celor mai clare imagini de până acum cu noul model necamuflat, care se anunţă un adversar redutabil al lui Volkswagen Scirocco, cel puţin prin prisma aspectului (vezi aici mai multe poze spion cu noul Astra în 3 uşi)

Partea frontală face clar legătura cu modelul Astra cu cinci uşi, dar spoilerul se pare că va fi redesenat, pentru a spori agresivitatea maşinii. Modelul din pozele spion beneficiază şi de parbrizul panoramic (se continuă într-o bună măsură pe plafon), care cu siguranţă va fi preferat de majoritatea clienţilor.

Modificările importante apar, bineînţeles, în lateralul şi în partea din spate a maşinii. Centura inferioară are o muchie profilată diferit faţă de versiunea în 5 uşi, urcând pe portieră, la fel cum se întâmplă la modelul superior Insignia. Geamul lateral din spatele portierei are dimensiuni compacte, iar muchia din partea mediană a caroseriei pune în evidenţă aripile spate puternic evazate.

Din păcate, o ipostază cu spatele maşinii nu avem, dar e clar că noul GTC va miza pe sportivitate şi spirit compact - conform englezilor, stopurile vor fi mai înguste şi cu un design mai agresiv faţă de cele mai conservatoare din cazul versiunii în 5 uşi, iar hayonul va beneficia de un eleron destul de mare.

Noul Astra GTC (sau Astra Sport Coupe) urmează să debuteze oficial cu ocazia Salonului Auto Paris 2010, în toamnă. Până atunci, însă, este aşteptată lansarea chiar în această vară a versiunii break Opel Astra Sport Tourer.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.