Poze spion cu noul Opel Astra GTC

Versiunea în două uşi a lui Opel Astra încă nu se ştie exact dacă va purta aceeaşi denumire GTC. Dar, dacă ne uităm în cele mai clare imagini spion de până acum, e clar că va fi un hatch tineresc foarte reuşit. Oare mai reuşit decât VW Scirocco?

Poze spion cu noul Opel Astra GTC Poze spion cu noul Opel Astra GTC

După Calibra a urmat, la o distanţă destul de mare,Opel Astra Coupe, desenat de Bertone. Cele douămodele au avut însă un urmaş neaşteptat: Opel Astra GTC, unhatch în trei uşi care a făcut furori prin designul său reuşit şitineresc.

Era normal ca noua generaţie Opel Astra să continue tradiţia,aşa încât vom avea în curând parte de un nou Astra GTC (denumirea nueste deocamdată confirmată, existând posibilitatea ca noua versiuneAstra să fie denumită Sport Coupe).

Cei de la Autoexpress au intrat în posesia celor mai clare imagini depână acum cu noul model necamuflat, care se anunţă unadversar redutabil al lui Volkswagen Scirocco, cel puţinprin prisma aspectului (vezi aici maimulte poze spion cu noul Astra în 3 uşi)

Partea frontală face clar legătura cu modelul Astra cu cinci uşi,dar spoilerul se pare că va fi redesenat, pentru a sporiagresivitatea maşinii. Modelul din pozele spion beneficiază şi deparbrizul panoramic (se continuă într-o bună măsură pe plafon),care cu siguranţă va fi preferat de majoritatea clienţilor.

Modificările importante apar, bineînţeles, în lateralul şi înpartea din spate a maşinii. Centura inferioară are o muchieprofilată diferit faţă de versiunea în 5 uşi, urcând peportieră, la fel cum se întâmplă la modelul superior Insignia. Geamul lateral dinspatele portierei are dimensiuni compacte, iar muchia din parteamediană a caroseriei pune în evidenţă aripile spate puternicevazate.

Din păcate, o ipostază cu spatele maşinii nu avem, dar e clarcă noul GTC va miza pe sportivitate şi spiritcompact - conform englezilor, stopurile vor fi mai îngusteşi cu un design mai agresiv faţă de cele mai conservatoare dincazul versiunii în 5 uşi, iar hayonul va beneficia de un elerondestul de mare.

Noul Astra GTC (sau Astra Sport Coupe) urmează sădebuteze oficial cu ocazia Salonului Auto Paris 2010, întoamnă. Până atunci, însă, este aşteptată lansarea chiar în aceastăvară a versiunii break Opel Astra Sport Tourer.