Poze spion oficiale cu noul Mercedes SLK

Noul Mercedes SLK se află încă în faza de teste intensive, înainte de lansarea oficială. Cei de la Mercedes ne arată cum testează noua lor invenţie MAGIC SKY CONTROL. Să vedem despre ce este vorba.

Poze spion oficiale cu noul Mercedes SLK Poze spion oficiale cu noul Mercedes SLK

Cea de-a treia generaţie a roadsterului coupe-cabrio Mercedes SLK urmează să apară în mod oficial în 2011. Deocamdată, cei de la Mercedes ne arată, tot în mod oficial, cum testează inginerii germani maşina pe timp de vară, în Death Valley. Mai exact, noul gadget auto MAGIC SKY CONTROL.

Este vorba despre un plafon din sticlă... heliomată. Şoferul poate comanda gradul de opacitate al sticlei, un lucru de foarte mare ajutor în zilele însorite, când pasagerii riscă să facă insolaţie. De altfel, cei de la Mercedes susţin că sunt primii din lume care vor oferi o astfel de opţiune pe o maşină de serie.

Toată aparatura cu care este burduşită maşina de teste din imagini este destinată exclusiv punerii la punct a MAGIC SKY CONTROL. Asta după ce SLK-ul camuflat a trecut prin teste severe la temperaturi de până la -30o, în condiţii arctice.

Inedit este un aparat denumit "pyranometer" şi care te duce cu gândul la celebrul film cu dinozauri Jurassic Park, nu-i aşa? Aparatul măsoară cu o foarte mare precizie energia generată de razele solare. De exemplu, în atmosfera fierbinte din Death Valley, la ora 10 dimineaţa aparatul înregistrează 800 W, iar după masă ajunge la 1.000 W. În traducere, e foarte periculos să îţi expui capul razelor solare.

Inginerii au instalat nu mai puţin de 8 senzori pe acoperiş, înregistrând atât variaţiile de temperatură, dar şi cum afectează acestea sticla şi elementele electronice din acoperiş. Pentru că atât MAGIC SKY CONTROL, cât şi ansamblul plafonului escamotabil trebuie să se comporte ireproşabil pe o plajă de temperaturi între -40o şi +50o.

Rezultatul acestor teste poate părea minor, însă datele obţinute de ingineri contribuie în mare măsură nu doar la creşterea confortului pasagerilor, ci şi la sănătatea acestora. Datorită capacităţii de a se adapta energiei emise de razele solare, MAGIC SKY CONTROL reduce considerabil disconfortul termic în zona capului şi a umerilor.

Ceea ce înseamnă că, atunci când e foarte cald şi însorit, poţi beneficia de senzaţiile cabrio şi dacă maşina nu este decapotată. Cu acoperişul pliat, aparatul "pyranometer" a înregistrat valori de peste 1.000 W pe metru pătrat, în timp ce plafonul din sticlă reduce această energie cu circa 200 W (în modul normal), iar funcţia de înnegrire a acoperişului duce la valori de numai 40-50 W - doar 20% din valoarea energiei măsurată iniţial.

O găselniţă interesantă, MAGIC SKY CONTROL se speră că va contribui foarte mult la succesul de piaţă al noii generaţii Mercedes SLK. Rămâne de văzut şi preţul pentru care va fi oferită această opţiune.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.