Primele imagini oficiale cu noua generaţie Mazda2. VIDEO

Japonezii de la Mazda au ridicat cortina de pe noua generaţie a modelului subcompact Mazda2. Iată primele imagini oficiale cu viitorul concurent al lui Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Renault Clio şi Peugeot 208.

Primele imagini oficiale cu noua generaţie Mazda2. VIDEO Primele imagini oficiale cu noua generaţie Mazda2. VIDEO

Mazda a publicat primele imagini oficiale cu noua generaţie a modelului subcompact Mazda2. Citadina japoneză a ajuns la cea de-a treia generaţie sub numele actual şi este, practic, versiunea de serie a conceptului Hazumi prezentat la începutul lui 2013.

Totodată, noua Mazda2 vrea să devină un concurent foarte serios în segmentul european dominat de modele ca Ford Fiesta, Volkswagen PoloRenault Clio şi Peugeot 208 cu ajutorul unui design proaspăt, atât la exterior, cât şi la interior, dar şi prin „performanţe, consum redus de combustibil, siguranţă şi distracţie la volan”, după cum au spus chiar japonezii.

Mai rar se întâmplă ca un concept să se materializeze atât de fidel în forma de serie

A treia generaţie Mazda2 este al patrulea model din gama Mazda care adoptă noul limbaj de design Kodo, după CX-5, Mazda6 şi Mazda3 şi va avea parte de cea mai nouă generaţie a tehnologiilor SkyActiv care pun accent pe rigiditate şi greutate redusă. Cu alte cuvinte, noua Mazda2 ar putea avea o greutate proprie mai mică de 1.000 kg, în vreme ce propulsoarele SkyActiv de 1,5 litri vor avea, potrivit surselor citate de britanicii de la Autocar, emisii de dioxid de carbon mai mici de 100 g/km.

În interior, Mazda2 preia o parte dintre componentele fratelui mai mare Mazda3, ceea ce duce la un habitaclu aerisit, cu materiale de calitate.

Planşa de bord este minimalistă şi are un ecran color pus în centrul atenţiei

Totodată, în efortul de a micşora costurile de producţie, noua Mazda2 va fi un model global, care se va vinde cu modificări minore de-a lungul tuturor statelor lumii – din Japonia (unde se numeşte Mazda Demio) şi până în România, via Statele Unite ale Americii.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.