Primele imagini oficiale cu noua generaţie Mazda2. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 17 iul. 2014 Prezentări

Mazda a publicat primele imagini oficiale cu noua generaţie a modelului subcompact Mazda2. Citadina japoneză a ajuns la cea de-a treia generaţie sub numele actual şi este, practic, versiunea de serie a conceptului Hazumi prezentat la începutul lui 2013.

Totodată, noua Mazda2 vrea să devină un concurent foarte serios în segmentul european dominat de modele ca Ford Fiesta, Volkswagen PoloRenault Clio şi Peugeot 208 cu ajutorul unui design proaspăt, atât la exterior, cât şi la interior, dar şi prin „performanţe, consum redus de combustibil, siguranţă şi distracţie la volan”, după cum au spus chiar japonezii.

Mai rar se întâmplă ca un concept să se materializeze atât de fidel în forma de serie

A treia generaţie Mazda2 este al patrulea model din gama Mazda care adoptă noul limbaj de design Kodo, după CX-5, Mazda6 şi Mazda3 şi va avea parte de cea mai nouă generaţie a tehnologiilor SkyActiv care pun accent pe rigiditate şi greutate redusă. Cu alte cuvinte, noua Mazda2 ar putea avea o greutate proprie mai mică de 1.000 kg, în vreme ce propulsoarele SkyActiv de 1,5 litri vor avea, potrivit surselor citate de britanicii de la Autocar, emisii de dioxid de carbon mai mici de 100 g/km.

În interior, Mazda2 preia o parte dintre componentele fratelui mai mare Mazda3, ceea ce duce la un habitaclu aerisit, cu materiale de calitate.

Planşa de bord este minimalistă şi are un ecran color pus în centrul atenţiei

Totodată, în efortul de a micşora costurile de producţie, noua Mazda2 va fi un model global, care se va vinde cu modificări minore de-a lungul tuturor statelor lumii – din Japonia (unde se numeşte Mazda Demio) şi până în România, via Statele Unite ale Americii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide