Primele poze cu noul Bentley Continental GT

Da, chiar dacă nu pare la prima vedere, vorbim de un complet nou Bentley Continental GT. Şi chiar nu e vorba de un "facelift" a la VW Golf 6.

Cinese aştepta ca noul Bentley Continental GT să fie o revoluţie, s-a înşelat:la o privire fugară, ai pur şi simplu impresia că e vorbade un extrem de uşor facelift al generaţiei apărute în2003.

Totuşi, vorbim de o maşină complet nouă (cel puţin aşa afirmăinginerii şi designerii). Din punct de vedere stilistic, s-aconsiderat că liniile maşinii sunt foarte reuşite şi, pentru căvorbim de un nume cu notorietate şi tradiţie, nu era cazulunor schimbări majore.

Aşa încât s-a preferat o continuare a stilului actual, aşa încât să nu existe o discrepanţă majoră anoului coupe faţă de versiunile limuzină (Flying Spur) şi cabriolet(GTC), care încă nu vor fi schimbate cu noi generaţii.

Lungimeaşi înălţimea rămân la fel, dar habitabilitatea pentrupasagerii din spate este mai bună, iar silueta maşinii este o ideemai dinamică. Motorul rămâne tot un W12 de 6,0 litri, dar putereaacestuia creşte de la 560 CP la 575 CP, iar cuplul motor maxim dela 650 Nm la 700 Nm.

Ca performanţe, noul Bentley Continental GT accelereazămai rapid cu 0,2 secunde (0-100 km/h în 4,4 secunde), iarmasa este mai redusă cu 65 kg, deşi tracţiunea integrală a rămas înmeniu. Din 2011, va apărea şi un motor mai mic, un V8 de 4,0 litri,care promite emisii mai reduse cu până la 40%.

În curând, mai multe detalii şi informaţii oficiale, noulBentley Continental GT urmând a avea premiera mondială laSalonulAuto Paris 2010.