Primele poze cu noul Bentley Continental GT

Da, chiar dacă nu pare la prima vedere, vorbim de un complet nou Bentley Continental GT. Şi chiar nu e vorba de un "facelift" a la VW Golf 6.

Cine se aştepta ca noul Bentley Continental GT să fie o revoluţie, s-a înşelat: la o privire fugară, ai pur şi simplu impresia că e vorba de un extrem de uşor facelift al generaţiei apărute în 2003.

Totuşi, vorbim de o maşină complet nouă (cel puţin aşa afirmă inginerii şi designerii). Din punct de vedere stilistic, s-a considerat că liniile maşinii sunt foarte reuşite şi, pentru că vorbim de un nume cu notorietate şi tradiţie, nu era cazul unor schimbări majore.

Aşa încât s-a preferat o continuare a stilului actual, aşa încât să nu existe o discrepanţă majoră a noului coupe faţă de versiunile limuzină (Flying Spur) şi cabriolet (GTC), care încă nu vor fi schimbate cu noi generaţii.

Lungimea şi înălţimea rămân la fel, dar habitabilitatea pentru pasagerii din spate este mai bună, iar silueta maşinii este o idee mai dinamică. Motorul rămâne tot un W12 de 6,0 litri, dar puterea acestuia creşte de la 560 CP la 575 CP, iar cuplul motor maxim de la 650 Nm la 700 Nm.

Ca performanţe, noul Bentley Continental GT accelerează mai rapid cu 0,2 secunde (0-100 km/h în 4,4 secunde), iar masa este mai redusă cu 65 kg, deşi tracţiunea integrală a rămas în meniu. Din 2011, va apărea şi un motor mai mic, un V8 de 4,0 litri, care promite emisii mai reduse cu până la 40%.

În curând, mai multe detalii şi informaţii oficiale, noul Bentley Continental GT urmând a avea premiera mondială la Salonul Auto Paris 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.