Renault Koleos – „4×4 outside, Renault inside”

Autor: Andrei Nan 30 mai 2008 Prezentări

Conceput şi proiectat de Renault, dezvoltat de Nissan şi fabricat în uzina Renault Samsung Motors din Busan, Coreea, Renault Koleos este rezultatul cooperării echipelor celor trei mărci care fac parte din Alianţa Renault-Nissan.

Construit pe platforma tehnică al lui Nissan X-Trail, Renault Koleos se doreşte a fi dinamic pe şosele şi agil pe teren accidentat. Pentru a atinge acest scop, Renault Koleos este echipat cu suspensie tip McPherson pe faţă şi independentă pe spate, iar din punct de vedere al motorizării, cei de la Renault oferă viitorilor clienţi trei opţiuni: două motoare diesel de 2,0 litri dCi care dezvoltă 150 CP, respectiv 173 CP şi un propulsor de 2,5 litri pe benzină de 172 CP. Transmisia va fi asiguată de puntea faţă, iar în cazul pierderilor de aderenţă, 50% din cuplu motor va fi transferat punţii spate. Agilitatea în teren accidentat al noului Renault Koleos este "dezvăluită" de valorile unghiurilor de atac şi degajare de 27, respectiv 31 de grade.

Koleos este al 11-lea model din cele 26 anunţate pentru dinamizarea creşterii Renault. Cu o garanţie de 3 ani sau 150.000 km, primul Crossover 4×4 Renault va fi disponibil spre vânzare în Europa începând cu luna iunie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide