Rival rusesc pentru Duster? UAZ Patriot Sport

Constructorul rus de maşini de teren UAZ (concurent al defunctului ARO) a lansat recent pe piaţa din Rusia o versiune mai apropiată de spiritul SUV a "modernului" UAZ Patriot: Sport.

Rival rusesc pentru Duster? UAZ Patriot Sport Rival rusesc pentru Duster? UAZ Patriot Sport

UAZ Patriot SportNu ştim dacă lansarea lui Dacia Duster a dus la decizia ruşilor de a lansa pe piaţă această versiune UAZ Patriot Sport, dar, cel puţin în Rusia, Renault Duster va avea un rival interesant.

UAZ nu este un SUV propriu-zis, având o structură clasică (şasiu separat şi cutie de transfer), o evoluţie a şasiului modelului UAZ 469, care a fost "îmbrăcat" cu o caroserie mai modernă, îndreptată spre publicul tânăr.

Versiunea UAZ Patriot Sport este mai scurtă decât modelul normal Patriot cu aproximativ 36 cm, renunţând la al treilea rând de scaune. Totuşi, maşina rămâne cu un portbagaj foarte mare, de 600 de litri în configuraţia cu 5 locuri.

Offroader modernMotoarele disponibile sunt două dieseluri: un 2,3 litri de 112 CP, respectiv un 2,7 litri de 128 CP. Chiar dacă performanţele dinamice nu vor fi satisfăcătoare, ampatamentul mai redus, bunele capacităţi de trecere şi raza de bracaj mai mică vor face din UAZ Patriot Sport un bun căţărător.

Preţul de pornire în Rusia pentru UAZ Patriot Sport este de 420.000 de ruble (aproximativ 10.911 euro), similar cu al concurentului autohton Chevrolet Niva, urmaşul lui Lada Niva. Renault Duster încă nu a fost lansat pe piaţa rusească, dar cu siguranţă va avea un preţ foarte apropiat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.