Schiţe: din 2013, Mercedes GLC va rivaliza cu BMW X6

Dacă BMW X6 a introdus o nouă sintagmă în lumea auto, SAV (Sport Activity Vehicle), iată că Mercedes doreşte să vină, din 2013, cu un model concurent: GLC. Care vine de la Gelandecoupe. Sună interesant?

Schiţe: din 2013, Mercedes GLC va rivaliza cu BMW X6 Schiţe: din 2013, Mercedes GLC va rivaliza cu BMW X6

De fapt, e puţin exagerat să spunem despreMercedes GLC că va fi un concurent pentru BMW X6, deoarece, conform germanilorde la publicaţia AutoZeitung, vorbim de un baby-Benz SUV (alcincilea SUV în gama Mercedes), care se va situa sub Mercedes GLK şi va utiliza platforma tehnică aviitorului A-Class.

Astfel, Mercedes GLC va avea o lungime de 4,4metri, însă nu va fi doar un fel de B-Class mai înălţat,urmâd a avea o identitate proprie. Una care se anunţă extrem deatractivă, GLC urmând a primi un look apropiat de al unui coupe în4 uşi, cum este Mercedes CLS, dar adaptat pentru stilul SUV:gardă la sol generoasă şi unghiuri de trecere bune.

GLC va fi oferit cu tracţiune spate, dar va exista şiopţiunea unei transmisii 4x4, pentru motorizările de vârf:250 cgi 4MATIC (1,8 litri benzină - 204 CP) şi 220CDI 4MATIC (2,2litri diesel - 170 CP). Se pare că germanii nu vor echipa GLC cumotorizări de origine Renault-Nissan, acestlucru rămânând valabil doar pentru A-Class.

Mercedes GLC este programat să apară cel mai devreme în 2013,când va intra în concurenţă directă cu Audi Q1 şi BMW X1.