Schiţe: din 2013, Mercedes GLC va rivaliza cu BMW X6

Dacă BMW X6 a introdus o nouă sintagmă în lumea auto, SAV (Sport Activity Vehicle), iată că Mercedes doreşte să vină, din 2013, cu un model concurent: GLC. Care vine de la Gelandecoupe. Sună interesant?

Schiţe: din 2013, Mercedes GLC va rivaliza cu BMW X6 Schiţe: din 2013, Mercedes GLC va rivaliza cu BMW X6

De fapt, e puţin exagerat să spunem despre Mercedes GLC că va fi un concurent pentru BMW X6, deoarece, conform germanilor de la publicaţia AutoZeitung, vorbim de un baby-Benz SUV (al cincilea SUV în gama Mercedes), care se va situa sub Mercedes GLK şi va utiliza platforma tehnică a viitorului A-Class.

Astfel, Mercedes GLC va avea o lungime de 4,4 metri, însă nu va fi doar un fel de B-Class mai înălţat, urmâd a avea o identitate proprie. Una care se anunţă extrem de atractivă, GLC urmând a primi un look apropiat de al unui coupe în 4 uşi, cum este Mercedes CLS, dar adaptat pentru stilul SUV: gardă la sol generoasă şi unghiuri de trecere bune.

GLC va fi oferit cu tracţiune spate, dar va exista şi opţiunea unei transmisii 4x4, pentru motorizările de vârf: 250 cgi 4MATIC (1,8 litri benzină - 204 CP) şi 220CDI 4MATIC (2,2 litri diesel - 170 CP). Se pare că germanii nu vor echipa GLC cu motorizări de origine Renault-Nissan, acest lucru rămânând valabil doar pentru A-Class.

Mercedes GLC este programat să apară cel mai devreme în 2013, când va intra în concurenţă directă cu Audi Q1 şi BMW X1.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.