Skoda Octavia Scout

De multe ori, drumul către destinaţie trece prin drumuri mai puţin asfaltate, ceea ce se poate transforma rapid, pentru un număr destul de mare de maşini, într-o misiune imposibilă.

Skoda Octavia Scout Skoda Octavia Scout
Nu este deloc întâmplătoare titulatura de „scout” aleasă pentru acest model Skoda. În traducere liberă, „scout” înseamnă cercetaş. Breasla acestora face o muncă de cercetare a împrejurimilor şi de cocoţare pe diverşi versanţi muntoşi.

Garda la sol mai mare cu 40 mm faţă de Skoda Octavia Combi îi asigură variantei Scout o trecere fără probleme peste eventualele obstacole care ar putea să apară pe un drum neasfaltat, dar nu asigură un comportament de off-roader, deci nu are cum să fie un alpinist din categoria Nissan Patrol sau Land Rover Defender.

Pentru a sublinia faptul că Skoda Octavia Scout nu se împiedică de un drum forestier sau chiar mai rău, în partea frontală şi în spate au fost montate scuturi pentru a feri părţile sensibile, cum ar fi baia de ulei. Spoilerele faţă şi spate au fost restilizate, pentru a oferi sentimentul de robusteţe şi anduranţă necesare unui cercetaş. Tracţiunea integrală şi jantele din aliaj de dimensiuni mari conferă automobilului un real ajutor pe drumurile neasfaltate.

Pentru compartimentul motor, constructorul ceh propune două variante de motorizare, cuznoscute de altfel de pe Octavia Combi. Una pe benzină şi un turbodiesel dotat cu filtru de particule. Cel din urmă, de 2,0 litri, dezvoltă o putere de 140 CP la 4.000 prm, iar cuplu este de 320 Nm între 1.750 şi 2.500 rpm. Puternicul 2,0 FSI pe benzină se poate lăuda cu o putere de 150 CP la 6.000 rpm şi cu un cuplu de 200 de Nm la 3.500 rpm. Pentru ambele motorizări transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte.

Lansarea pe piaţă este programată în primul semestru al anului 2007, la un preţ care va fi cu siguranţă ceva mai mare decît cel al lui Octavia Combi 4x4.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.