smart fortwo electric drive – versiunea de serie

Autor: Andrei Nan 19 sept. 2011 Prezentări

Până peisajul auto va fi dominat de modele electrice va mai trece ceva timp. Totuşi marii constructori nu îşi permit în acest moment să nu aibă în ofertă şi un model electric. Acum a venit rândul celor de la Mercedes-Benz să anunţe primul model de serie electric, chiar dacă acesta este un smart. Versiunea finală smart electric va putea fi cumpărată în primăvara anului 2012. După încheierea celei de a doua etape de teste cu clienţi, cei de la smart au tras linie şi au definitivat în urma feedback-ului primit caracteristicile versiunii de serie.

Smart electric este echipat cu un motor electric de 55 kW – 73 CP care oferă şi un cuplu motor de 130 Nm. Spre deosebire de a doua generaţie care a fost produsă în 2.000 exemplare, modelul de serie este mai puternic cu 33 CP. Energia este stocată într-o baterie de 17,6 kWh care este furnizată de Deutsche Accumotive. Din punct de vedere al performanţelor, smart electric drive accelerează de la 0 la 60 km/h în 5 secunde, ajunge la 100 km/h în mai puţin de 13 secunde, are o viteză maximă care depăşeşte 120 km/h – dar nu cu mult. Smart susţine că noul model oferă o autonomie în trafic urban de 140 km. Germanii doresc să producă peste 10.000 unităţi din acest model.

Proiectul electric al celor de la smart a debutat în 2007 în capitala britanică, unde o flotă de 100 modele smart electric drive au fost livrate pentru teste în condiţii reale de trafic. A doua generaţie a proiectului a debutat în 2009. Iniţial pentru a doua fază a proiectului erau programate 1.000 de modele pentru a fi oferite spre test, în schimb s-a ajuns la 2.000 datorită succesului uriaş. În urma celor două etape de teste pe primul loc la capitolul îmbunătăţiri solicitate de clienţi s-a aflat nevoia de o viteză maximă superioară şi a unor reprize mai bune. Autonomia, paradoxal, nu a fost una dintre doleanţele celor care au testat modelele, şi asta pentru că în medie s-a condus între 30 şi 40 km în mediul urban.

Pentru o încărcare completă sunt necesare maxim 8 ore, dar va fi oferită opţional şi posibilitatea dotării smartului cu un sistem de încărcare rapidă care va perimite încărcarea unei baterii complet descărcate la nivel maxim în mai puţin de o oră. Smart electric drive vine şi cu omică evoluţie din punct de vedere al designului. O grilă frontală ceva mai generos dimensionată, şi mici modificări menite a îmbunătăţi aerodinamica modelului. Va fi disponibilă întreaga paletă cromatică aflată în prezent în oferta smart. Smart electric drive va fi echipat şi cu un sistem de aer condiţionat automat, care va putea fi activat prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefonul mobil sau via internet. Smart electric drive va fi disponibil şi în versiunea cabrio.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide