Toyota FT-86 - oficial

Coupe-ul dezvoltat în comun de Toyota şi Subaru vede lumina zilei la Geneva 2011 ca un semi-concept, care anunţă un model de serie aproape identic. Numele său: Toyota FT 86. Un indicativ la fel de insipid ca al conceptului de acum doi ani.

Iată versiunea aproape finală a coupeului Toyota FT-86, după un teaser dat publicităţii acum o lună. Dacă nu sunteţi prea surprinşi, acest lucru se datorează faptului că modificările faţă de conceptul prezentat la Tokyo 2009 sunt destul de puţine.

Pentru moment, remarcăm designul destul de simplu al coupe-ului, care beneficiază de multe linii rotunjite şi o parte frontală care respiră asiatic. Nu putem vorbi de o imagine prea originală a maşinii, dar primele impresii nu pot fi decât pozitive relativ la o maşină îndelung aşteptată de către pasionaţi.

Modelul expus la Geneva 2011 vine cu modificări impuse de legislaţia europeană în materie de siguranţă. Prin urmare, capota este mai înaltă, iar spoilerul, deşi are o formă agresivă, a fost redesenat pentru a îndeplini standardele Euro NCAP. De remarcat integrarea luminilor de poziţie LED în extremităţi.

Spatele maşinii pare mai reuşit, inspirând clar sportivitate prin cele două evacuări generoase, bine evidenţiate de difuzorul integrat în spoiler, în timp ce eleronul aminteşte de maşinile de curse, chiar dacă nu e aşa proeminent. Stopurile orizontale îi dau o notă reuşită maşinii, fiind flancate de mici fante de aerisire.

Per total, Toyota FT-86 II Concept are o alură suficient de modernă, dar şi clasică, având un gabarit compact: 4,23 metri lungime, 1,8 metri lăţime şi 1,27 metri înălţime, în timp ce ampatamentul se cifrează la 2,57 metri (ceea ce a permis crearea unui interior cu 2+2 locuri).

Deocamdată, specificaţiile tehnice nu au fost date publicităţii, singurele date clare fiind configuraţia boxer a motorului şi faptul că tracţiunea este pe puntea spate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.