Vencer Sarthe – un nou supercar produs în serie redusă în Olanda UPDATE

Autor: Oraan Mărculescu 04 oct. 2013 Prezentări

Vencer Sarthe este primul produs al noii firme olandeze Vencer, înfiinţată în 2010 de un mare pasionat de maşini sport, Robert Cobben, care, împreună cu o echipă de ingineri tineri şi entuziaşti, şi-a propus să realizeze maşini sport puriste pentru adevăraţii împătimiţi ai cailor putere.

Trecând peste reclamă, Vencer Sarthe este o maşină sport fără prea mari pretenţii din punct de vedere al aspectului exterior, abordând un stil destul de simplist, fără artificii inutile, dar cunoscătorii vor remarca foarte uşor că proiectanţii s-au concentrat pe partea practică şi aerodinamică a maşinii. De altfel, designul maşinii este un tribut adus bolizilor de la LeMans din anii ’80.

Vencer Sarthe este un GT relativ compact, având o lungime de 4,51 metri, o lăţime de 1,98 metri şi o înălţime de numai 1,2 metri, în timp ce ampatamentul se cifrează la 2,79 metri. Motorul este plasat în poziţie centrală, fiind vorba despre un V8 de origine GM, care dezvoltă 510 CP/6.000 rpm şi un cuplu motor maxim de 650 Nm/4.700 rpm, puterea fiind transmisă roţilor spate printr-o cutie manuală cu 6 trepte, în timp ce puntea spate beneficiază de un diferenţial cu alunecare limitată.

Graţie structurii space frame şi a panourilor de caroserie realizate din fibră de carbon, Vencer Sarthe are o masă destul de mică, de 1.390 kg, ceea ce îi asigură maşinii un demaraj 0-100 km/h în doar 3,8 secunde, precum şi o viteză maximă de peste 320 km/h. În plus, proiectanţii promit senzaţii racing la volan, graţie setărilor suspensiei, direcţiei şi sistemului de frânare.

Totuşi, a nu se înţelege că Vencer Sarthe este adeptul compromisului în materie de confort, deoarece supercarul olandez promite un echipament interior pentru cei pretenţioşi, începând cu un sistem de climatizare automată şi un sistem audio sofisticat până la tapiţeria din piele croită manual sau ornamentele realizate din materiale scumpe.

Cât costă Vencer Sarthe? Deocamdată, nu a fost comunicată o valoare a preţului maşinii, nici măcar estimativă. Se pare că acesta va fi stabilit în funcţie de numărul de comenzi din partea celor interesaţi, Vencer Sarthe urmând a se produce într-un număr foarte limitat de exemplare, pentru asigurarea exclusivităţii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide