Video - Dodge Viper doboară recordul de viteză

Karl Jacob, un împătimit al fenomenului auto, doreşte să doboare recordul de viteză cu un Dodge Viper propulsat de un motor cu etanol.

Modificările aduse motorului, pentru a-i permite să funcţioneze cu combustibilul E85, au fost făcute chiar de Karl Jacob.

Prima încercare de doborâre a recordului a avut loc în aprilie. Viteza obţinută atunci a fost de 304 km/h, stabilind astfel recordul mondial de viteză pentru o maşină propulsată de un motor cu etanol, dar pentru o singură trecere. Datorită unor probleme ale intercooler-ului, cea de-a doua trecere nu s-a mai putut efectua. Din acest motiv, Karl Jacob şi Viper-ul său de 1.100 CP vor încerca pe data de 18 mai doborârea recordului dus-întors.

UPDATE:

După încercarea eşuată, în luna mai, de a depăşi recordul la viteză, Karl Jacob şi Dodge Viper E85 au făcut o a doua încercare, cu success. Jacob şi Viper-ul lui au reuşit să stabilească un nou record de viteză, atingând 355 km/h, precedentul record fiind de 350 km/h. Karl Jacob a demonstrat încă o dată că biocombustibilul oferă motorului performanţe mult mai ridicate decît benzina.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.