Volkswagen Golf GTE: imagini şi informaţii oficiale cu Golful hibrid

Germanii de la Volkswagen vor prezenta la Salonul Auto Geneva 2014 o variantă plug-in hybrid a compactei Golf, denumită GTE. Volkswagen Golf GTE introduce, astfel, cel de-al cincilea sistem de propulsie în gama Golf, după benzină, diesel, CNG şi full electric.

Volkswagen Golf GTE: imagini şi informaţii oficiale cu Golful hibrid Volkswagen Golf GTE: imagini şi informaţii oficiale cu Golful hibrid

Volkswagen Golf GTE, adică varianta hibridă plug-in a compactei germane, va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2014. Noul Golf GTE devine, astfel, o alternativă la celelalte patru sisteme de propulsie oferite deja în gama Golf (benzină, diesel, CNG şi full electric).

Hatchback-ul german combină un motor pe benzină de 1,4 litri ce dezvoltă 148 CP cu un motor electric de 101 CP care e integrat în cutia de viteze automată DSG dezvoltată special pentru vehicule hibride. Astfel, după ce oamenii deştepţi calculează puterea maximă a Golfului hibrid, rezultatul e 201 CP, în vreme ce cuplul maxim atinge impresionanta valoare de 350 Nm.

Nu e GTI, dar e aproape GTI. Minus câteva grame de dioxid de carbon

Sprintul de la zero până la 100 km/h are nevoie de 7,6 secunde, iar viteza maximă este de 217 km/h.

Motorul electric e alimentat de o baterie litiu-ion de 8,8 kWh care poate fi încărcată atât de motorul termic, cât şi de la o priză normală în aproximativ trei ore şi jumătate. Potrivit oficialilor germani, Golf GTE poate să ruleze până la viteze de 130 km/h doar cu ajutorul motorului electric.

La exterior, noul membru al familiei Golf a primit tuşe albastre, idee care se continuă şi în interior, unde găsim tapiţerie tartan garnisită cu linii albastre, în loc de roşii – cum e la Golf GTI. În rest, e doar un alt Golf.

Volkswagen Golf GTE va debuta în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2014 din luna martie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.