Volkswagen Touareg facelift - primele imagini şi informaţii oficiale

Volkswagen continuă valul de restilizări în gamă, aşa că după Jetta a venit şi rândul SUV-ului Touareg să se bucure de un suflu nou, mai mult sau mai puţin discret.

Volkswagen Touareg facelift - primele imagini şi informaţii oficiale Volkswagen Touareg facelift - primele imagini şi informaţii oficiale

Toată lumea ştie cum arată un Touareg dar din păcate (sau din fericire pentru unii) faceliftul propus de Volkswagen nu va schimba prea tare imaginea SUV-ului din Wolfsburg. 

Cum era normal, schimbările din exterior sunt vizibile atât în partea din faţă cât şi în spate, însă totul este făcut foarte discret, doar farurile bi-xenon uşor mărite reuşesc să iasă din tipar. Cum spuneam, schimbări în stilul recentei recosmetizări suferite de VW Jetta.

La capitolul tehnologie, VW va oferi în standard - doar pe versiunile V6 TDI - un sistem de asistenţă post-impact, ce va ajuta la prevenirea unei coliziuni secundare în caz de accident.

Acestuia i se adaugă şi funcţia coasting - ca dotare standard, pe toate variantele de Touareg, soluţie tehnică ce decuplează motorul de la transmisia automată cu opt rapoarte atunci când maşina coboară o pantă sau în perioadele de condus care nu necesită o accelerare. Astfel, este fructificată la maxim energia cinetică a maşinii, în situaţiile menţionate mai sus.

Oficialii Volkswagen promit o rezistenţă la înaintare redusă din parte anvelopelor şi o mai bună aerodinamică a caroseriei, ceea ce se traduce, cel puţin pe hârtie, printr-o reducere cu 6% a consumului de combustibil.

La interior, pe lângă o nouă gamă de personalizare R-Line, VW Touareg primeşte şi noi culori disponibile pentru tapiţeriile din piele, precum şi o nouă paletă de culori pentru sistemul de iluminare interioară.

Modelul debutează la Salonul Auto de la Beijing, iar lansarea pe piaţă este preconizată pentru vara lui 2014. Vă invităm să privţi cu atenţie imaginile din galeria foto, pentru că vom mai vedea acest model vreme de câţiva ani buni pe şosele.

Sursa - VW, US Newsroom

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.